Üzemi, raktári ütközéselhárító rendszerek, ipari tolatóradar

  Vagyon és személyvédelem, munkavédelem, ipari tolatóradar, AX System, üzemi, raktári forgalomirányító rendszer

  PROMINENS KFT.

  Dr. Rapcsák András. u. 49.
  Hódmezővásárhely
  6800
  Telefon: +36 62/533-933
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  SIS ULTRAHANGOS IPARI JÁRMŰ ÖSSZEÜTKÖZÉS-ELHÁRÍTÓ RENDSZER

  A láthatóság hiánya, illetve a vezető figyelmetlensége okozza a legtöbb, gyakran súlyos következménnyel járó üzemi balesetet. A SIS (Safety Improvement System) ütközés-elhárító rendszer (ipari tolatóradar) egy aktív manőverezési rendszer: az ipari járművek érzékelik a lehetséges akadályokat a jármű működési körzetében. A rendszer megakadályozza illetve megelőzi az ütközést a manőverek alatt: felajánlja a lehetőséget, hogy lelassuljon illetve automatikusan, a vezető beavatkozása nélkül megálljon a jármű mozgása. A SIS zömében két kritikus szituációban dolgozik:
  • Manőverek hátramenetben
  • Teher emelésekor
  A SIS alapkészlet az ultrahangos érzékelőből, valamint az intelligens kijelzőből áll, de opcioná- lisan számos további eszköz is hozzákapcsolható.

   

  AX SYSTEM üzemi, raktári vagyon és személyvédelmi, ütközéselhárító rendszer

  Az AX SYSTEM

  FELISMERI

  ha két olyan objektum tart egymás felé (jármű vagy gyalogos), amelyek veszélyesek lehetnek egymásra.

  KISZÁMÍTJA

  a mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftver az adatokból előre látja a lehetséges kimenetet.

  FÉNY ÉS HANGJELZÉST AD

  így hívja fel a figyelmet az ütközésveszélyre. Zöld fényjelzéssel jelzi, hogy nincs veszély, szabad az út, piros fény figyelmeztet az ütközésveszélyre.

  Már egyetlen kisebb baleset megelőzése is visszahozza a befektetett összeget, ettől kezdve minden megelőzött káreset tiszta nyereség. A megoldás: ipari, mezőgazdasági, munkagép, rakodógép, targonca, tolatókamerák, tolatóradarok.

  A megoldás:

  SIS ULTRAHANGOS IPARI JÁRMŰ ÖSSZEÜTKÖZÉS-ELHÁRÍTÓ RENDSZER
  AX SYSTEM Járműirányítási rendszer

  sis logo nagy

   

  Hasznos tanácsok a targoncák, rakodógépek biztonságos üzemeltetéséhez

   

  A villás targoncák, egyéb rakodógépek használata veszélyes tevékenység, ezért szigorú biztonsági előírásokat kell betartani az eszközök biztonságos működtetése érdekében. Az alábbiakban tíz pontban összefoglaltuk a fontosabb biztonsági előírásokat a villás targoncák használatával kapcsolatban:

  1. Tanulmányozd az eszköz használati utasítását, és ismerd meg annak összes funkcióját és jellemzőjét.

  2. Ellenőrizd, hogy az eszköz megfelelően karbantartott és javított és szervizelt. Az ellenőrzés legyen rendszeres és dokumentált, a hibákat haladéktalanul javítsd, javíttasd ki.

  3. Tájékoztasd az összes illetékes munkatársadat a villás targoncák használatával kapcsolatos biztonsági előírásokról, és biztosítsd a megfelelő képzést és oktatást.

  4. Viselj megfelelő védőfelszerelést, például sisakot, védőcipőt és védőkesztyűt.

  5. Ellenőrizd a teher súlyát és elhelyezkedését, és ez semmiképpen ne haladja meg a targonca teherbírását. (targoncamérleg)

  6. A teher rögzítésekor mindig használj megfelelő rögzítőeszközöket.

  7. Használd a targonca biztonsági övét, és ellenőrizd, hogy az ülés megfelelően rögzítve van-e.

  8. Mindig tartsd be a sebességkorlátozásokat és a forgalmi rendet.

  9. Az emelkedőn való munka során használj lassú sebességet, és tartsd be az emelési szög korlátozásait.

  10. Az üzemeltetés közben figyelj a környezetedre és tartsd be a helyi szabályokat, hogy elkerüld az ütközéseket és más veszélyes helyzeteket.

   

  Az ütközések megelőzése érdekében számos eszköz áll rendelkezésre, amelyeket a villás targoncák üzemeltetése során használhatunk (ezek nem minden esetben alap opciók, sok esetben ezeket utólag kell a targoncákba építeni. Néhány ilyen eszköz a következő:

  1. Visszapillantó tükrök: A targoncák visszapillantó tükröket kell használni, hogy segítsék a vezetőket a környezetükben történő mozgás megfigyelésében. Ezek a tükrök lehetővé teszik a vezető számára, hogy tájékozódjon a háta mögött történő eseményekről, és segítenek megakadályozni az ütközéseket.

  2. Hátsó vészfék: A targoncák hátsó vészfékei automatikusan működnek, amikor a jármű vezető elhagyja targonca vezetőülését. Ez azt jelenti, hogy ha a vezető lelép a pedálokról vagy elhagyja a vezérlőfülkét, a jármű azonnal megáll.

  3. Hangjelzések: A targoncák jó esetben hangjelzéseket adnak ki, hogy figyelmeztessék a környezetben lévő személyeket, hogy közelít a jármű. Ez segít megelőzni az ütközéseket és a sérüléseket.

  4. Riasztók: A targoncák riasztói automatikusan aktiválódnak, ha a járművel együtt mozgó érzékelők érzékelik, hogy a jármű közel van egy akadályhoz vagy más járműhöz. Ez segít megakadályozni az ütközéseket és a baleseteket.

  5. Kamerák: A targoncák kamerákat használhatnak, hogy segítsék a vezetőket a környezetükben történő mozgás megfigyelésében. A kamerák segítenek megakadályozni az ütközéseket és a sérüléseket.

  6. Az irányítás és az üzemeltetés oktatása: Az ütközések megelőzésének egyik legfontosabb módja az, hogy az üzemeltetőket megfelelően képezzük és oktatjuk az eszközök biztonságos üzemeltetésére. Az oktatás és a képzés során a vezetők megtanulják, hogyan kell megfelelően használni a targoncákat, és hogyan kell biztonságosan közlekedni a környezetben.

   

  Az ajánlott tolatórendszerek és ütközéselhárító rendszerek a targoncák típusától, az alkalmazás céljától és az adott munkaterület jellemzőitől függenek. Az alábbiakban néhány ajánlott rendszert sorolok fel:

  1. Kamerás tolatórendszer: A kamerás tolatórendszer a targoncára szerelt kamera és a hozzá tartozó monitor segítségével segíti a vezetőt a jármű tolatásakor. A kamera a jármű hátuljára van felszerelve, és azonnal megjeleníti a környezetet a monitoron, amikor a vezető hátramenetbe kapcsolja a járművet. Ez segíthet az ütközések elkerülésében, különösen akkor, ha a targoncát kis területen kell tolatni.

  2. Lézertechnológiás ütközésvédelmi rendszer: A lézertechnológiás ütközésvédelmi rendszer általában akkor használható, amikor a targoncák gyakran mozognak zsúfolt területeken. Ez a rendszer általában néhány infravörös vagy ultrahangos érzékelővel van ellátva, amelyek folyamatosan figyelik a jármű környezetét, és azonnal jelzik a vezetőnek, ha akadály vagy más jármű közeledik a targonca felé.

  3. Radartechnológiás ütközésvédelmi rendszer: A radartechnológiás ütközésvédelmi rendszer szintén figyeli a targonca környezetét, de radaralapú érzékelőket használ a pontosabb méréshez. Ez a rendszer gyakran hatékonyabb a nagyobb távolságok érzékelésében, így akár nagyobb területeken is használható.

  4. Aktív ütközésvédelem: Az aktív ütközésvédelem olyan rendszer, amely automatikusan megakadályozza az ütközéseket, ha a jármű vagy a vezető nem reagál az észlelt veszélyhelyzetre. Az ilyen rendszerek általában beépített érzékelőkkel és vezérlőkkel vannak ellátva, és automatikusan megállítják a járművet, vagy csökkentik a sebességet, ha valami az útjukba kerül.

  Egyetlen ütközésvédelmi rendszer sem garantálja 100%-os biztonságot, ezért a vezetőknek mindig fokozott figyelemmel kell vezetniük, és el kell kerülniük az általános hibákat és figyelmetlenségeket, amelyek vezetés közben ütközéshez vezethetnek.

  A következőkben néhány további javasolt gyakorlatot sorolok fel az ütközések megelőzésére:

  1. Oktatás és tréning: A vezetőknek megfelelő oktatásban és tréningben kell részesülniük a targoncák biztonságos használatáról, az ütközések elkerüléséről és az ütközésvédelmi rendszerek helyes használatáról.

  2. Lassú és óvatos vezetés: A targoncákat mindig lassan és óvatosan kell vezetni, különösen zsúfolt területeken, és mindig meg kell állni, ha valami az útjukba kerül.

  3. Figyelemfelhívó jelek: A munkaterületen fontos figyelemfelhívó jeleket használni, például kijelölt sávokat, láthatósági jelzéseket és sebességkorlátozó jeleket.

  4. Megfelelő világítás: A megfelelő világítás segít az akadályok korai észlelésében, különösen a sötétben vagy rossz látási körülmények között.

  5. Karbantartás és ellenőrzés: A targoncákat rendszeresen karbantartani és ellenőrizni kell, hogy biztosítsák a megfelelő működést és az ütközésvédelmi rendszerek hatékonyságát.

  6. Kommunikáció: A munkaterületen minden személynek kommunikálni kell egymással, és el kell kerülni az olyan helyzeteket, amelyek veszélyt jelentenek a targoncák és a munkatársak számára.

  Az ütközések megelőzése érdekében az ütközésvédelmi rendszerek használata csak egy lépés, és számos más gyakorlatot is alkalmazni kell a biztonságos munkavégzés érdekében. A megelőzés kulcsfontosságú, és az elővigyázatosság és a figyelemesség mindig a legjobb megoldás.

   

   

  © 2024 Szerszámosláda. All Rights Reserved. Kontraszt Web és Videó Studió