Volvo FL

  Volvo FL

  A Volvo FL alváza

  A Volvo FL alkalmassá tehető a legváltozatosabb szállítási célokra. Az alváz különböző magasságban, felfüggesztési rendszerrel, fékrendszerrel és perifériás berendezésekkel érhető el. Ennek köszönhetően a Volvo FL nagyon sokféle igény kielégítésére képes, kezdve a magas laprugós felfüggesztést megkövetelő építőipari járműtől egészen a nagy tömegű áru jó úton való szállítására optimalizált alacsony alvázú változatig.

  A Volvo FL felfüggesztése

  A kényelmes vezetéshez kivételes stabilitás és hosszú élettartam párosul. Az FL sorozatban az alvázfelfüggesztési rendszerek széles választéka érhető el, amelyekben a kényelmes vezetéshez kiváló stabilitás és hosszú élettartam párosul. A normál felfüggesztési rendszerben az első tengelyen parabolikus rugók, a hátsó tengelyen légrugók vannak. A rossz utakon használt nehéz teherautókhoz hagyományos többelemes laprugókat ajánlunk. A kompaktorral felszerelt szemétgyűjtő autókhoz egy extrarövid parabolikus laprugót kínálunk.

  A Volvo FL fékrendszere

  Az EBS tárcsafékrendszerrel felszerelve - akárcsak az FM/FH sorozat. Minden 4x2 meghajtású FL modell a Volvo nagy hatásfokú EBS tárcsafékrendszerével van felszerelve, ugyanazzal a típussal, mint amely a nehezebb, FM/FH sorozatban található. Az EBS (elektronikus vezérlésű fékrendszer) gyors reakcióidejű tárcsafékrendszer, amely mind a szóló teherautók, mind a szerelvények esetében fokozza az országúti biztonságot. Az FL24 6x4-es modellen Z-fékkulcsos kerékfékek, valamint tesztelt és kipróbált dobfékek találhatók.

  A Volvo FL alváztömítése

  A teherautó,az alváz és a felépítmény tervezése során testre szabható. A moduláris kialakítású alváznak köszönhetően egyszerűen hozzáigazítható a teherautó az egyéni igényekhez, például máshol helyezhető el az üzemanyagtartály és az akkumulátor. Az oldalsó rudak egészen végig párhuzamosan futnak, nincsenek az alváznak olyan alkatrészei, amelyek túlnyúlnának az alvázkereten, ami megkönnyíti a felépítmény megtervezését és felszerelését. Az alváztömítések és a felépítmény megtervezésének problémájára okos megoldást nyújt a Volvo egyszerű, előre kiütött lyukcsoportokon alapuló moduláris felszerelési rendszere

  A Volvo FL erőátvitele

  A Volvo FL hátsó tengelye

  Négyféle alternatíva, szóló és tandem változatban. A hátsó tengely a DB6 motortól a hajtott kerekekig tartó hatékony átviteli lánc utolsó szeme. A szállítási szektortól, a motormérettől és a szerelvény össztömegétől függően négyféle alternatív megoldás érhető el. Súlytakarékossági és veszteségcsökkentési megfontolásokból mindegyik hátsó tengely egy végáttételes, szóló és tandem verzióban is kapható.

  A Volvo FL motorja

  Válasszon a 180, 220 és 250 lóerős Volvo-motorok közül!

  A Volvo FL sorozatot a Volvo D6B típusú 180, 220 vagy 250 lóerős teljesítményű, modern, hatliteres, soros elrendezésű, hathengeres, turbóval és intercoolerrel felszerelt motorja hajtja. A két darabból álló hengerfejen hengerenként két szelep található. A DB6 fel van szerelve a Volvo elektronikus motorvezérlő rendszerével is, az irányítja a motor minden funkcióját. Mindegyik motorváltozat széles sebességtartományon belül ad le nagy forgatónyomatékot, ami kiváló vezethetőséget eredményez. A D6B kevés üzemanyagot fogyaszt, megfelel az Euro 3 követelményeknek.A motor kis környezetszennyezésű gázüzemű változatban is kapható. Ennek neve G6B, teljesítménye 205 lóerő.

  A Volvo FL sebességváltó

  Csúcsteljesítményű kézi és automatikus sebességváltókkal kapható.

  A Volvo FL a különböző szállítási követelmények és az igények kielégítése érdekében különféle sebességváltókkal kapható. A Volvo FL kézi és automatikus sebességváltóval is felszerelhető. Közös jellemzőjük a nagy teljesítmény és az ergonomikus kivitel.

  A Volvo FL fülkéi

  Fülkeváltozatok

  A Volvo FL kétféle fülkeváltozattal (hosszúval és röviddel) kapható. A hosszú fülke éjszakára szállást nyújt, jó tárolási lehetőségeket kínál. A rövid fülkével maximálisan kihasználható a rakodási hosszúság, valamint kiegészíthető harmadik utasüléssel és pihenőággyal is.

  Nappali fülke

  A Volvo FL rövid fülkéje elég helyet hagy a hosszú felépítménynek és a nagy terheknek. Két utasülés helyezhető el benne.

  Tárolás:
  A szélvédő fölötti területen elfér egy rádió, a hangszóró, a tachográf és egy tárolótálca. A műszerfalon és a kesztyűtartóban további tárolóhely áll rendelkezésre, és ha még ez sem elég, a motorháztetőre felszerelhető egy további irattartó doboz. Opcionális extrafelszerelésként harmadik utasülés és pihenőágy is megvásárolható. A fülke belsejének a lehető legtöbb helyet kell biztosítania, ugyanakkor maximális rakodóhelyet kell szabadon hagynia.

  Alvófülke

  A Volvo FL alvófülke kényelmes (600x1900 mm-es) ággyal van felszerelve, így távolabbi utakra is alkalmas, amikor a vezetőnek az autóban kell töltenie az éjszakát, vagy ha nagy tárolókapacitásra van szükség.

  Tárolás: A szélvédő fölötti területen elfér egy rádió, a hangszóró, a tachográf és egy tárolótálca. A műszerfalon és a kesztyűtartóban további tárolóhely áll rendelkezésre, és ha még ez sem elég, a motorháztetőre felszerelhető egy további irattartó doboz. A fülke jobb oldalán elég hely van az emelő számára. A nappali fülke opcionális kiegészítőjeként egy pihenőágy is rendelkezésre áll.

  A Volvo FL fülkéjének belseje

  Kiváló vezetési környezetet biztosít.

  A fülkék ideális vezetői pozíciója, anatómiailag megtervezett ülései, alacsony zajszintje, nagykapacitású klímaberendezése és világszínvonalú biztonságossága kivételes színvonalú kényelmet nyújt. A műszerfal jó elrendezésű, minden helyzetben biztosítja a vezetőnek a szükséges információkat. Hosszú vagy rövid fülke, éjjel-nappali munkához. A Volvo FL kétféle fülkeváltozattal (hosszúval és röviddel) kapható. A hosszú fülke éjszakára szállást nyújt, jó tárolási lehetőségeket kínál. A rövid fülkével maximálisan kihasználható a rakodási hosszúság, valamint kiegészíthető harmadik utasüléssel és pihenőággyal is.

  A Volvo FL fülkéjének külseje

  Áramvonalas, gömbölyded és biztonságos - egyszerre szép és okos.

  A Volvo FL fülkéje áramvonalas kivitelű, sima felületek és lágyan ívelő sarkok fogják körül. Az egyéni légterelők tovább csökkentik a légellenállást. Világszínvonalú biztonság.Jó kilátásra módot adó nagy üvegezett felületek, jól elhelyezett visszapillantó tükrök.Hatékony külső napellenző, beépített elülső tükörrel. A szervizpontok egyszerűen hozzáférhetők, az előlapon lévő nyílás mögött.

  © 2024 Szerszámosláda. All Rights Reserved. Kontraszt Web és Videó Studió