Renault

  Renault

  forrás: www.renault.hu

  Kangoo Express

  Renault Kangoo Express

  A Kangoo Express városban, országúton és autópályán egyaránt otthonosan mozog. Az elsőkerék-meghajtás és a kiváló minőségű gumiabroncsok kifogástalan úttartást biztosítanak. Tetszése szerint választhatja az 5 fokozatú manuális, illetve a Proaktív automata sebességváltót. Élvezze a szabadságot! A négykerék-meghajtású Kangoo Express 4X4-gyel nehezen járható utakon is közlekedhet. Bárhová könnyedén eljuthat akár a legrosszabb időjárási viszonyok között is.

  A Kangoo Express-szel az innováció az Ön szolgálatába áll. Kommunikáljon kockázat nélkül a telefon-kihangosító szettel (az előkészítés opcióként, a szett beszerelése tartozékként rendelhető)! Élvezze a megerősített oldaltartású első üléseket! Növelje cége imázsát a gondos külső kidolgozással, a személyautóhoz méltó utastérrel és akusztikával, a karosszéria színére fényezett lökhárítókkal és visszapillantó tükrökkel.
  A Kangoo Express "Hosszított" külső hosszúságának kivételesen nagy aránya, 65 %-a hasznosítható belső raktérként.Éljen a 2-2,79 m-es belső hosszúság nyújtotta lehetőségekkel! Használja ki a 3,25 m3-es, illetve a válaszfal és az utasülés lehajtásával akár 3,5 m3-es hasznos rakodóteret. Ne habozzon: növelje térfogatát.

  BIZTONSÁG:

  Megelőzés

  Látni és látszani: a vezetőhely ergonomikus kialakításának és a magasított ülőlapnak köszönhetően uralhatja az utat. A belülről állítható, szélesebb látómezőt biztosító visszapillantó tükrök, a hatalmas színezett ablakfelület és a keskeny oszlopokkal keretezett speciális hővisszaverő szélvédő csökkenti a holtteret. Az első és hátsó világítás optimális éjszakai kilátást biztosít. Helyezze biztonságba áruját: válassza a lemezelt ajtókat és bízzon az indításgátlóban! Menet közben sem érheti meglepetés: a Kangoo Express ajtajai menet közben automatikusan záródnak (CAR).

  Korrigálás

  Hirtelen fékezés? A Kangoo Express haladéktalanul reagál: újgenerációs ABS EBV-vel (elektronikus fékerőelosztó rendszer) Vészfékrásegítő speciális gumiabroncs. A Kangoo Express időjárástól függetlenül megőrzi irányíthatóságát és stabilitását, többek között az első lökhárító alatti rugalmas lemeznek köszönhetően. Úttartásában a biztonság, kiváló menettulajdonságok és a kényelem ötvöződik.

  Védelem

  Az állítható magasságú első biztonsági övek hatékonyságát övfeszítők és erőhatárolók növelik. A széria vezetőoldali légzsákhoz kapcsolt programozott utasvédelmi rendszer már bizonyította hatékonyságát. Az utasoldali és az oldallégzsákok opcióként rendelhetők. Minden adott egy esetleges ütközés hatásainak enyhítéséhez. A visszahúzódó kormányoszloppal ellátott szerkezetet úgy tervezeték, hogy a lehető legnagyobb mértékben megóvja az utasokat. Az érzékenyebb pontokon habosított betéteket helyeztek el a sérülések elkerülése érdekében.

  MOTOROK:

  Dízel

  A Kangoo Express-szel Ön dönt, hogyan falja a kilométereket. A korszerű, erős és alacsony fogyasztású dízelmotorok széles kínálatából választhat. Az 1.5 dCi erőforrást, amely 65 és 80 LE-s változatban is kapható, közös nyomócsöves befecskendező-rendszerrel látták el. A 65 lóerős 1.5dCi fogyasztása országúton 4,9 L/100 km (vegyes használat esetén 5,5 L). Ez az igazi megtakarítás! 2000-es percenkénti fordulatnál leadott 160 Nm-es nyomatékával ez a motor halkan repíti Önt újfajta vezetési örömök felé.

  Benzines

  A Kangoo Express élénken reagáló, erős benzinmotorokkal is kapható: 1.2 16V: 75 LE az Ön szolgálatában. Élvezze életerejét a 3500 fordulat/percnél jelentkező 105 Nm-es nyomatéknak köszönhetően. Kangoo Express: felszabadult energia az optimális utazásért!

  VARIÁLHATÓSÁG:

  Rakodás

  A Kangoo Express alkalmazkodik az Ön szakmai igényeihez: akár 2 oldalsó tolóajtó, aszimmetrikus vagy felfelé nyíló hátsó ajtó. Választhat normál vagy hosszított verziót zsiráftetővel vagy anélkül, lemezes vagy üvegezett karosszériával.

  Az alacsony, 535 mm-es rakodóküszöbnek és a sima padlólemeznek köszönhetően a Kangoo Express-szel az árumozgatás nem igényel erőfeszítést. Számos elem szavatolja az áruk megfelelő rögzítését: sínek és rögzítőfülek oldalt, mobil rögzítőgyűrűk a padlólemezen.

  Élet az autóban

  A különböző elválasztóelemeknek köszönhetően az utazás nem jelent gondot Önnek, és a rakomány sem sérül: csővázas vagy ablakos lemez elválasztófal, lehajtható utasülés, amely asztalkává alakul. Ebben a mobil irodában számos rakodóhely áll rendelkezésére: tágas polc a szélvédő felett, pohártartók, zárt kesztyűtartó. Használja ki az elektromos berendezéseket is: visszapillantók, ablakemelők, távirányítású központi zár. Mindezen felül az Ön további kényelmét szolgálja a könyöktámasz elöl. A Kangoo Express kiváló munkakörülményeket biztosít Önnek.

  Befogadóképesség

  A rakodótér lehajtott utasüléssel és válaszfallal 2,75 m3-3,5 m3 is lehet. A hasznos teherbírás 525-800 kg, a rakodási hossz 1,67-2,79 m. Szállíthat cementet, virágokat, kazánt vagy akár egy euroraklapot is a kerékjáratok közötti 1,17m-es szélességnek köszönhetően. A Kangoo Express nagy rakodótere ellenére kompakt méretű, így kíválóan alkalmas városi szállításran is.

  ROBUSZTUSSÁG:

  Megbízhatóság

  A Kangoo Express a városi közlekedés szakértője. Csökkentse a kockázatot: magasított, széles lökhárítók, ellenálló első fényszórók és magasan elhelyezett hátsó lámpák, szélesített oldalsó védőcsíkok, a kisebb ütközéseket elnyelő, deformálódó anyagok. A Kangoo Express-szel megszűnnek a problémák: kompakt, könnyen kezelhető (4 m-es hosszúság, szervokormány) és megkönnyíti a városi közlekedést.

  Karbantartás

  A Kangoo Express üzemanyag-fogyasztása és karbantartási költségei alacsonyak. A külső lemezek és a motorbölcső 100%-ban galvanizáltak, az üreges testeket szigetelték és lezárták a vízbeszivárgás elkerülése érdekében. A kipufogó rozsdamentes acélból készült. Mindezek eredményeként az átrozsdásodás elleni garancia 12 évre nőtt. A fényezési garancia 3 év. A Kangoo Express hosszú élettartamának biztosítása érdekében a benzin- és dízelmotorok karbantartási ciklusa megnőtt: a 16V és a dCi motoroknál 30 000 km.

  Trafic

  Renault Trafic

  A környezet megóvása a Renault teljes típusválasztékánál elsődleges fontosságú: A Trafic tömegének több mint 90%-a újrahasznosítható (fémek, műanyagok, üvegek). Gyártásánál több mint húsz újrahasznosított alapanyagot alkalmaznak.- A Trafic úttörőként elkötelezett a kadmium és a higany mellőzése mellett, ólomtömege jelentősen csökkent.- A Trafic környezetkímélő motorokat is kínál, mint amilyenek a common rail dCi erőforrások, amelyek megfelelnek az Euro 2000 szabványnak.

  Ergonomikus vezetőhely: az állítható magasságú vezetőülés tökéletesen tartja a hátat. A kezelőszervek kézre esnek. A belső harmóniák nyugtató hatásúak. További ütőkártyák? Vegyük a műszerfalon elhelyezett sebességváltókart! Elhelyezkedésének köszönhetően a gépjármű hátsó traktusa könnyen megközelíthető. Helyzetéből adódóan ideálisan enyhíti a kar erőfeszítését. A Trafic további "pluszokat" is kínál: kazetta- vagy CD-lejátszós rádió, elektromos csomag, légkondicionáló, Carminat műholdas navigációs rendszer...

  Fékezés

  Ha a forgalom hirtelen lelassul, a Trafic azonnali reakciót biztosít rekord fékútjával. A képlet egyszerű: még teljes terhelés mellett is igen rövid távolságon belül megáll! E teljesítmény eléréséhez a Trafic nem riad vissza az eszközöktől:4 nagy átmérőjű tárcsafék szériafelszerelésként ABS-szel és EBV-vel (Komfort esetén széria), amely ideálisan osztja el a fékerőt a kerekek között. Ezzel a kombinációval jelentősen csökken a fékút és javul a gépjármű stabilitása fékezéskor.

  Úttartás

  Vegye be gond nélkül a kanyarokat száraz vagy nedves úton egyaránt! A stabilizátorral ellátott első felfüggesztés Mac-Pherson rendszerű. A hátsó torziós tengely és a változó rugalmasságú felfüggesztés kiváló kompromisszumot kínál a menettulajdonságok és a menetkomfort között, akár üresen, akár terhelés mellett. Kevesebb rezgés a magasszintű hangkomfort érdekében. Az úttartás példás, egyenesben tökéletesen lineáris, kanyarban fokozatos és lágy bármely útfelületen.

  Védelem

  A Trafic-ot két duplatükrös visszapillantó tükörrel látták el, amelyek csökkentik a holtteret. A vezető és az utasok védelemben részesülnek. A Trafic karosszéria-szerkezete kiváló eredményeket ért el a 64 km/órás sebességgel történő frontális törésteszteken. A Trafic biztonsági berendezéseit front-, oldal- és függönylégzsákok egészíthetik ki. Valamennyi ülőhelyet 3 pontos biztonsági övvel (elöl övfeszítőkkel és erőhatárolókkal), valamint fejtámlával látták el.

  Rakodás

  A nagyméretű oldalsó nyílászárók - tetszés szerint 1 vagy 2 tolóajtó szélessége 1 méter. A hosszított furgonok hátsó ajtajai 270°-ban a karosszéria oldalára hajthatók. A rendkívül alacsony rakodási küszöb (543 mm) megkönnyíti a rakodási műveleteket: kevesebb fáradtság, nagyobb biztonság! A Trafic karosszériájának oldalai függőlegesek, így optimális kocka alakú belső teret biztosítanak. Kihasználatlan tér nincs! Legyen szó 5 vagy 8,3 m3-es, 1000 vagy 1200 kg teherbírású, normál vagy magasított tetejű kiviteléről, a Trafic teljes nagyságában az Ön szolgálatában áll!

  Rakodóhelyek

  A Trafic számos leleményes rakodóhellyel rendelkezik. A magasított verzióknál nagyméretű felső tárolópolc kapott helyet a vezetőhely felett. Az Ön kényelme érdekében a vezetőhelyet két pohártartóval és mobil hamutartóval látták el. Az ajtók belső rakodózsebeiben egy-egy 2 literes palack tárolható. A bónusz pedig? A világítással ellátott, hűthető kesztyűtartó (csak klímával), amely a légkondicionálásnak köszönhetően hidegen tartja italát.

  VARIÁLHATÓSÁG:

  Furgon

  A Trafic 2 hosszúságban - normál (4782 mm) és hosszú 5182 mm) - kapható, melyek 2 magassággal - normál (1959 mm) és magas (2492 mm) - kombinálhatók. A kompakt Normál Normál verzió ideális társ városi szállítás esetén kezelhetőségének és 5 m3-es hasznos térfogatának köszönhetően. A hosszított Hosszú Normál furgon 2,8 m-es rakodási hosszával nagyobb tárgyak szállítására is alkalmas. A magasított tetejű Trafic Normál Magas és Hosszú Magas verziói által kínált rakodótér magassága 1,91 m, így akár felegyenesedve is rakodhat, a hasznos rakodótérfogat pedig elérheti a 8,3 m3-t.

  Speciális átalakítások

  Ha Önnek szakmájához olyan járműre van szüksége, amelyben alacsony hőmérsékleten szállíthatja áruját, akkor válassza a Trafic Mobil Hűtőt (0-5 °C) vagy a Mobil Mélyhűtőt (-20-0 °C)! A Trafic Mobil Hűtők hosszúkás orrukkal, feszes vonalaikkal, feltűnően nagy fényszóróikkal és darázsfészek alakú hűtőkiképzéseikkel egy különösen elegáns autó benyomását keltik. A külsejük mellett azonban a teljesítményükre is érdemes odafigyelni!

  TAKARÉKOSSÁG

  dCi motorok

  A dízelkínálatnak több common rail technológiával ellátott dCi motor is tagja: 1.9 dCi 82 LE, 1.9 dCi 100 LE és 2.5 dCi 135 LE (310 Nm-es nyomaték már 1750 fordulat/percnél). Gazdaságosak, több mint 1200 km-es hatótávolságot és hosszú karbantartási ciklust kínálnak 30.000 km). A benzinüzemű motorok hívei számára a Trafic 2.0 16V 120 LE-s motorral is kapható. Valamennyi motor tervezésekor a kiváló szintű megbízhatóságot és tartósságot tartották szem előtt, így a motorok hozzájárulnak a Trafic alacsony üzemeltetési költségeihez.

  6. sebességi fokozat

  6. fokozatban a motor fordulatszáma alacsony, így csökken a fogyasztás és autópályán egyértelműen javul az akusztika. A teljesítmény/nyomaték arány kiváló kompromisszumát élvezheti. A sebességi fokozatok elosztása rugalmas alkalmazkodást tesz lehetővé a különböző helyzetekben. Városi közlekedés, emelkedő, előzés? A megfelelő gyorsulásra mindig számíthat! Így teljes biztonságban szállíthat vagy vontathat nehéz rakományt! A 6 fokozatú manuális sebességváltó szériában kapható a dCi 100 LE, dCi 135 LE és 2.0 16V motorokkal.

  Robusztusság

  A Trafic-ot úgy tervezték, hogy nagyon, nagyon soká tartson... A külső karosszériaelemeket 100%-ban galvanizálták, a kipufogó rozsdamentes acélból készül. A Trafic átrozsdásodás elleni garanciája 12 év. Városi közlekedés? A Trafic minden oldalról védett: az első fényszórókat és a polikarbonát irányjelzőket a robusztus lökhárító óvja. Az oldallemezeket körös-körül védelemmel látták el. A függőleges hátsó lámpákat magasan helyezték el. A távirányítós központi zár pedig megóvja autóját az illetéktelen kezektől.

  Renault Master

  Renault Master

  A Master fedélzetén mindent a vezető és az utasok lehető legnagyobb kényelmének rendeltek alá. Különös gondot fordítottak a fülke hangszigetelésére, hogy enyhítsék a zajártalmakat, valamint a télen-nyáron egyaránt kincset érő hőszigetelésre. Minden bizonnyal értékelni fogja a számos leleményes rakodóhelyet: a formás ajtózsebeket, a kulccsal zárható kesztyűtartót, a központi tárolót, a pohártartókat és az iratcsipeszt.
  A "titokrekeszes" kétszemélyes utasülés diszkrét rejtekhelyet kínál szerszámai, iratai, vagy akár hordozható számítógépe számára.

  A Masterrel könnyebb az utazás. Az új, hidraulikus szervokormánnyal 25%-kal kisebb erőfeszítésre van szükség a kormányzáshoz. Tolatás közben a parkolást segítő berendezés hangjelzéssel figyelmezteti Önt, ha akadályhoz közelít. Munkája során hosszú utakat kell megtennie? A sebességszabályozó gombjának megnyomásával anélkül autózhat állandó sebességgel, hogy a gázpedált nyomnia kellene. A fedélzeti számítógép automatikusan kiszámítja az átlagsebességet és -fogyasztást, ami jelentősen megkönnyíti a gépjármű használatát.

  Ergonómia

  A Master fülkéjének tervezésénél mindenkor az ergonómiát tartották szem előtt. A hármas beállítási rendszernek köszönhetően a könyöktámasszal ellátott vezetőülés minden testalkathoz könnyedén alkalmazkodik. Minden kezelőszerv kézre esik, mint például a sebességváltókar, amely a műszerfalon kapott helyet, így két első ülés esetén megkönnyíti a rakodótér megközelítését.

  BIZTONSÁG

  Megelőzés

  Kerülje el a Masterrel a közlekedés viszontagságait! Hogy jobban lásson és jobban látszódjon, a fényszórók erőteljesebb és szélesebb fénynyalábot bocsátanak ki, a külső visszapillantó tükröket holttér-figyelő tükörrel látták el. Nedves időben pedig bekapcsolhatja a "gyors páramentesítés" funkciót. A feledékenyebbeket lámpa figyelmezteti a biztonsági öv becsatolására. A hőmérséklet-szonda pedig a jegesedésveszélyről tájékoztat.

  Korrigálás

  A Master fékútja egyedülállóan rövid. A furgonok világában kivételes technológia, a vészfékrásegítő növeli a reakció hatékonyságát hirtelen fékezésnél. Az EBV elektronikus fékerőelosztóval kiegészített ABS-nek köszönhetően az úttartás optimális. A Master bármilyen helyzetben tapad az útra.

  Védelem

  A Master megóvja Önt. Vezető- és utasoldali légzsákkal látták el. A biztonságos utazást minden ülőhelynél fejtámlák, a szélső ülőhelyeknél 3 pontos biztonsági övek szavatolják. Frontális ütközés esetén a kormány megemelkedését visszahúzódó kormányoszlop mérsékeli. Az Ön és a szállított áruk biztonságát a Master menet közben automatikusan záródó ajtókkal (CAR) szavatolja. A programozottan deformálódó karosszéria-szerkezet megóvja az utasokat és az utasteret.

  ÁRUK

  Furgonok

  Alakítsa ki saját gépjárművét tetszés szerint a 6 hosszúság/magasság konfigurációból álló kínálat segítségével (több válaszfal és üvegezés közül is választhat)! A rakodótér befogadóképessége 8 és 13,9 m3 között változhat (teherbírás 2,8-3,5 t), amelynek védelméhez válassza a fa oldal-, illetve padlóborítást. A nagyon alacsony rakodási küszöb (537 mm-től), a két oldalsó tolóajtó és az akár 270°-ban is nyíló hátsó ajtó megkönnyíti az árumozgatást.

  Alvázak, platós alvázak

  A Master alvázak szimpla- vagy duplakabinos változatban kaphatók, amelyekben 3-7 utas is kényelmesen elfér. Master billenős duplakabinos alváz elsősorban homok vagy murva szállítására alkalmas. A kirakodást hidraulikus emelő - amely a billenőplató 45°-os döntését teszi lehetővé -, valamint az automatikusan kiakadó hátsó fal könnyíti meg. A Master Plató 3 lehajtható oldalfallal és fellépővel rendelkezik, melyek megkönnyítik a dobozok és raklapok be- és kirakodását. A biztonságos szállítást rögzítőgyűrűk szavatolják.

  Speciális átalakítások

  Valóságos "kaméleon": kishaszonjárműként a Master a legkülönfélébb szakmai tevékenységek igényeihez igazodik. 3 Master felépítmény közül választhat: - Master Szimplakabinos Alváz - a robosztus, gyakorlatias és szívós Master Alubox alkalmazkodik az Ön igényeihez.
  - Duplakabinos Alváz alumínium koffer-felépítménnyel - a Brigádszállító 7 személy befogadására képes duplakabinos alváz, amely különösen csapatmunka esetén ideális.
  - Master Szimplakabinos Alváz platós ponyvás felépítménnyel - válassza a Magas Ponyvást, amennyiben raklapot, nagyméretű dobozokat vagy csomagolt árut szállít!

  SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS

  Kombi

  A Master Kombi sokoldalúságával és variálhatóságával hódít! Tágas és biztonságos belső tere akár 9 utasnak kínál helyet, jelentős rakodótér mellett. Az üvegezett hátsó ajtók, a résre nyitható ablakok és a klímaberendezés kellemes hangulatot teremtenek. Túl nagy helyet igényel a rakomány? A két hátsó üléssor kivehető, így jelentős hely szabadul fel. A Master Kombi méretére vonatkozó néhány adat:
  - hosszúság: 4,89m,
  - magasság: 2,22m,
  - teherbírás: 2,8 t.

  Minibusz

  A bensőséges hangulatú és komfortos Master Minibusz 9 ülőhelyet kínál. Az utasok magasított, egyszemélyes (egyszemélyes első utasülés opcióként rendelhető), könyöktámasszal és fejtámlával ellátott fotelekben foglalnak helyet. Az ülések közötti tágas térnek köszönhetően kellemesen telik az utazás. Az általános kényelemhez hangszigetelés, kiegészítő klímaberendezés és CD-lejátszós rádió járul hozzá.
  Az oldalsó tolóajtón történő beszállást megvilágított fellépő és fedélzeti kapaszkodó könnyíti meg.

  Busz

  A Master Buszban akár 16 utas is kényelmesen elfér. Az autóban ülők értékelni fogják a kiegészítő klímaberendezést. Az üléseket fejtámlával és hárompontos biztonsági övekkel látták el, amelyek egyéni teret biztosítanak számukra és hozzájárulnak maximális komfortérzetükhöz. A bőröndöket a csomagtérben és az ülések feletti polcon is elhelyezheti. A középső folyosón így könnyen lehet közlekedni. A Master Busz a személyszállításhoz szükséges felszereléseket is kínál, mint például az oldalsó fellépő, amelynek segítségével gyerekjáték a ki- és beszállás.

  TECHNIKA

  Motorizáció

  A Master 5 féle erős és gazdaságos dízelmotorral kapható.A 3.0 dCi 136 LE: ideális nagyobb rakományok szállításánál. Élénk gyorsulást biztosít nagy fordulatszámon is. A 3 literes dCi-t - csakúgy, mint a 2.5 dCi 115 LE-s motort - a zajszintet és a fogyasztást csökkentő 6 fokozatú manuális sebességváltóval kapcsolták össze.
  A 2.5 dCi 100 LE-s és a 2.2 dCi 90 LE-s erőforrások kiváló kompromisszumot kínálnak a takarékosság és a teljesítmény között vegyes, országúti és városi használat esetén is. Az 1.9 dCi 82 LE pedig a városi közlekedés tökéletes erőforrása.

  Jövedelmezőség

  A Master üzemeltetési költségei kiemelkedően alacsonyak. A karbantartási ciklusok hosszúak: a Master megelégszik a 40 000 km-enkénti átvizsgálással. A Common Rail közvetlen befecskendezés úgy csökkenti a fogyasztást, hogy közben nagyvonalú nyomatékot biztosít. A 100 L-es üzemanyagtartállyal a hatótávolság több mint 1100 km. A 3.0 dCi 136 LE-s erőforrás kamiontechnológiából származó vezérműlánca optimális ellenállást biztosít.

  Robusztusság

  Az igazi munkaeszköznek kifejlesztett Master kiveszi a részét az Ön munkájából! A Master ellenáll az időnek és a kopásnak, még intenzív használat esetén is. Alváza robusztus, karosszériáját korróziógátló kezelésnek vetették alá.
  A karosszéria alját kavicsfelverődés elleni borítással látták el, s az alsó elemek külön-külön javíthatók. Különös gondot fordítottak a napi igénybevételnek kitett mozgóalkatrészekre (motorháztető- és ajtózsanérok), a kilincseket pedig megerősítették.

  © 2024 Szerszámosláda. All Rights Reserved. Kontraszt Web és Videó Studió