Targoncák, emelőkocsik, raklapszállítók

  RAVAS targoncamérlegek

  A RAVAS targoncamérlegek segítségével a mozgatott áruk, anyagok súlya rakodás közben mérhető, így megtakarítható egy munkafázis, vagyis, sok-sok kilóméter, idő és üzemanyag hisz az árut nem kell hagyományos, telepített mérlegekhez szállítani.
  A RAVAS targoncamérlegek szinte bármilyen villás targoncába egyszerűen beépíthetőek, vagy a hidraulika rendszerhez kell csatlakoztatni (RCS hidraulikus targoncamérleg), vagy a mérlegcellákat tartalmazó villapapucsokat kell a targonca villáira helyezni (iForks villamérleg).

  RCS hidraulikus targonca mérleg

  Ravas iForks targonca villamérleg

   

  SIS ULTRAHANGOS IPARI JÁRMŰ (targonca) ÖSSZEÜTKÖZÉS-ELHÁRÍTÓ RENDSZER

  A SIS (Safety Improvement System) ütközés-elhárító rendszer (ipari tolatóradar) egy aktív manőverezési rendszer: az ipari járművek érzékelik a lehetséges akadályokat a jármű működési körzetében. A rendszer megakadályozza illetve megelőzi az ütközést a manőverek alatt: felajánlja a lehetőséget, hogy lelassuljon illetve megálljon a jármű mozgása. A SIS zömében két kritikus szituációban dolgozik:
  • Manőverek hátramenetben
  • Teher emelésekor

  targonca ütközéselharitó

   

  A targoncát raktári magasra emelő berendezést vagy villás targoncát, villás targoncát oldalvillával) arra használják, hogy anyagokat szállítson és emelje őket acélvillák segítségével. A meghajtó motor lehet gázolaj-, benzin, autógáz-üzemű, de elektromos motor is hajthatja. Általában a mozgatott terheket raklapon tárolják.

  Targonca típusok csoportosítása felépítmény szerint

  • Villás targonca 1 tonnától, akár 50 tonnáig
  • Vontató targonca
  • Gyalog gyűjtő targonca
  • Fellépős gyűjtő targonca
  • Hatókörzet-targonca (kicsi villás targonca, amit általában keskeny folyosókra terveztek)
   Oldalvillával szerelt

  Tippek, hasznos tanácsok targoncavásárláshoz

  Targonca. Egy olyan eszköz, amelyre a legtöbb termékgyártással és kereskedelemmel foglalkozó vállalatnál nélkülözhetetlen. Gyakorta szembesülünk azzal, hogy a hozzánk forduló cégek vezetése nem műszaki kollégára bízza az eszköz beszerzését. Ezzel nincs is semmi probléma. Azért vagyunk, hogy segítsünk kiválasztani az ideális berendezést.

  targonca 1

  Elhatároztuk, hogy készítünk egy olyan blogbejegyzést, melyben iránymutatást kínálunk a targoncavásárlás útvesztőjében felmerülő kérdések megválaszolásához. Ön most ezt az írást olvassa. A villástargonca vásárlása során megfogalmazódó első kérdés a gép teherbírására vonatkozik. Vajon egy 3 tonna teherbírású targonca a megfelelő választás abban az esetben, ha 3 tonnát akarunk a magasba emelni? A válasz nem egyértelmű. A népszerű frázis szerint „az attól függ”. A targoncák, pontosabban a villák terhelhetősége általában 500mm-es tömegközéppontra van meghatározva. Ez annyit jelent, hogy ha az emelendő teher tömegközéppontja legfeljebb (és itt lényeges a legfeljebb szó) a villa hosszának fél méterig terjedő felületére esik, akkor a válasz igen, ugyanis a terhelési középpont 500 mm-en belülre fog esni. Ebben az esetben a 3 tonnás teherbírású gép elbírja a 3 tonnás terhet. Ha az emelendő teher dimenziói nagyobbak, például 2.000 mm x 2.000 mm x 2.000 mm, akkor a tömegközéppont 1 méternél lesz. Ebben az esetben nagyobb teherbírású gépre lesz szükségünk. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a terhet milyen magasra kell emelnie a targoncának.
  Forrás/további részletek: https://bestmachinery.hu/tippek-targonca-vasarlasahoz

   

  Fontosabb targonca márkák és hazai forgalmazóik

  CESAB targoncák (TRIPLEX-TARGO)

  TOYOTA targoncák (Toyota Material Handling)

  Jungheinrich targoncák (Jungheinrich)

  LiuGong targoncák (Best Machinery)

  YALE targoncák (Pagát Gold Zrt.)

  Mitsubishi targoncák (KUHN)

  CAT targoncák (Niketrans)

   

  Jungheinrich targoncák, emelőkocsik, raklapszállítók

  Emelés, rakodás, vontatás vagy komissiózás. Elektromos-, dízel- vagy gázüzemű targoncák és más anyagmozgató gépek nagy választéka.

  Emelőkocsik, villástargoncák, komissiózó gépek, tolóoszlopos targoncák, vontatók és vontatmányok,  szatellit kocsis megoldások vagy automata, vezető nélküli targoncák 
  A konfigurációs lehetőségek rendkivül széles választékának köszönhetően a kiválasztott targoncát optimálisan, az Ön egyedi igényei szerint állítják össze.

  Emelőkocsik, gyalogkíséretű targoncák

  Komissiózó targonca

  Tolóoszlopos targonca

  Magasraktári targoncák

  Villástargonca

  Elektromos vontató

  Vontatmány, trolikocsi

  © 2024 Szerszámosláda. All Rights Reserved. Kontraszt Web és Videó Studió