Volvo kiegészítők

  Volvo kiegészítők

  Szerelje fel teherautóját egyéni igényei szerint! Széles körű kiegészítő- és opcióválasztékot kínálunk, a biztonsági berendezésektől kezdve a praktikus elemeken keresztül a kényelemfokozó apróságokig. Minden kiegészítőt a Volvo teherautók szempontjait figyelembe véve választottunk ki és terveztünk meg, ami garantálja a kiváló minőséget és az egyszerű felszerelést.

  Fülke külseje

  Attól még nem fogják felvágósnak tartani, ha további külső kiegészítőkkel szereli fel vezetőfülkéjét! A külső kiegészítők egyszerűen a kényelmet és a biztonságot szolgálják, illetve csökkentik a teherautó üzemanyag-fogyasztását.

  Légterelő rendszer

  Hatékony légterelő rendszer, amely jelentősen csökkenti a légellenállást - egyúttal az üzemanyag-fogyasztást. Szélcsatornában és országúton is alapos teszteknek vetettük alá. Minden modellhez kapható.

  Szélterelő az oldalablakokra

  Huzatmentes szellőzést biztosít anélkül, hogy zavarná a vezetőt a kilátásban

  Világító hirdetődoboz a légterelő rendszerben

  Jól látható, világító hirdetőtábla. A tetőn lévő légterelőbe történő felszerelése gyárilag elő van készítve.

  Világító hirdetődoboz, Globetrotter

  Nagy és jól látható hirdetési felület a fülke teljes szélességében. Egyszerűen felszerelhető, a fülke meglévő csatlakozó felületei segítségével.

  Napellenző

  Praktikus biztonsági kiegészítő, amely csökkenti a fülkébe behatoló napsugárzást, egyúttal a belső hőmérsékletet. Aerodinamikai szempontból szélcsatornában tesztelve. Az alsó fele füstszín, a felső fele a teherautó színéhez igazítható.

  Szennyterelő

  A szennyterelők megóvják a fülke oldalát a szennyeződéstől.

  Lökhárítóspoiler

  A szennyterelők megóvják a fülke oldalát a szennyeződéstől

  Csökkenti a légellenállást, egyúttal az üzemanyag-fogyasztást. Szebb is lesz tőle a teherautó. Műanyagból készült, a kisebb ütéseknek ellenáll.

  Tetőtartó a légterelő rendszerhez

  Rugalmasságot biztosít tetőre helyezhető kiegészítők felszerelése esetére. Optimális aerodinamikai jellemzőkkel rendelkezik, mert kialakítása, funkciója és biztonsági tulajdonságai mind az adott teherautómodellhez vannak igazítva.

  Tetőtartó

  Tökéletes illeszkedést biztosító speciális kialakítás. Minden fülkéhez kapható (a Globetrotter XL kivételével).

  Létra

  A fülke mögött elhelyezve megkönnyíti a vezető számára, hogy feljusson a felépítményre. Levehető.

  Hangos dallamkürt (Jeriko)

  Kivételesen nagy (118 dB) a hangereje. A hűtőrács alá kerül, sűrített levegővel működik. A kormánykerék közepén lévő gomb vezérli.

  Levegőkürt

  Biztonságosan működtethető, a kormánykerék közepébe szerelt gomb segítségével. A krómbevonatos levegőkürtök nagy hangerővel jeleznek.

  Világítás

  Bevezetés

  Segít látni és látszani, ha a teherautó további világítótestekkel van felszerelve. A reflektorokon, ködfényszórókon és parkolólámpákon kívül munkalámpák és figyelmeztető fények szerepelnek kiegészítőink között. 

  Fényszóróvédők

  A kemény plexiüveg fényszóróvédővel megakadályozható a kavicsfelpattanásból eredő károsodás.

  Téglalap alakú reflektorok és ködfényszórók

  A korszerű technológia és az optimális optika együttese maximális megvilágítást biztosít. Elhelyezhető a hűtőrács előtti tartón, illetve a tetőtartón.

  Kerek fényszórók parkolólámpákkal

  A tükör és az üveglencse optikai jellemzői garantálják, hogy maximálisan kihasználható legyen a halogénizzó fénye. Elhelyezhető a hűtőrács előtti tartón, illetve a tetőtartón.

  Téglalap alakú ködfényszórók

  Kétféle, fehér és sárga színt kibocsátó változatban érhető el. A lökhárítóra szerelhető fel, rövid és széles fénynyalábot ad ki.

  Ovális fényszórók

  Újfajta, intelligens kialakítású világítótest. Elsősorban a hűtőrács előtti tartóra történő felszerelésre szolgál.

  Hűtőrács előtti tartó

  Különféle segéd-világítótestek felszerelésére szolgál.

  Munkalámpák a fülke tetejére/hátfalára

  A munkaterületi lámpák elég nagy területet világítanak meg ahhoz, hogy a rakfelület teljes szélessége, illetve a pótkerék körüli egész terület jól látható legyen. Vízmentes illesztések.

  Forgó jelzőfény

  Speciálisan megtervezett narancssárga üvegével és erős fényével minden irányban kiválóan felhívja magára a figyelmet. Erős kivitelű, nem zavarja a rádiót

  Kerekek

  Bevezetés

  A kerékkiegészítőknek köszönhetően sokoldalúbbá, látványosabbá és kényelmesebbé válik a teherautó. Az alumínium felnikkel csökkenthető az abroncsok kopása, fokozható a terhelhetőség.

  Alumínium felnik

  Tökéletes kerekségének köszönhetően nagyobb kényelmet biztosít, ugyanakkor csökkenti az abroncsok kopását. Kis tömegének köszönhetően nő a teherautó terhelhetősége. Javítja a fék hűtését is.

  Wheel covers

  Enhance the truck´s appearance and reduce air resistance even further.Made in robust plastic with a chrome finish.

  Rozsdamentes acél kerékkiegészítők

  Szépítse meg a teherautóját! Könnyű karbantartani, karcolásálló. Dísztárcsák, a teljes első és hátsó felnit lefedő kivitelben.

  Sárhányó 2000

  Az abroncsok fölé helyezve megakadályozza, hogy sár fröcskölődjön a pótkocsira. A jármű mögött haladókat is védi. Könnyen levehető és megtisztítható.

  Sárvédő gumi

  Rugalmas és tartós, ellenáll az ütéseknek.

  Hólánc

  Takarékos biztonsági kiegészítő, amely négyzetes profiljának köszönhetően jó tapadást biztosít. S alakú minta. Nem teszi kiegyensúlyozatlanná a kereket.

  Műszerek

  Bevezetés

  A mai Volvo teherautók rendkívül bonyolult, komputerizált gépek. Intelligenciájuk még tovább fokozható a gépjármű állapotáról információkat nyújtó szoftverrel A szoftver kezelőfelülete gondosan, a jó olvashatóságra figyelemmel van megtervezve, a vezérlőelemek egyszerűen működtethetők.

  Kábelezés

  A különböző kiegészítő berendezések kábelezésére szolgáló készlet. Nedvesség ellen védve, biztonságosan működik.

  Dynafleet

  A Dynafleet a piac egyetlen teljes körű szállítási információs rendszere. Segít meghozni azokat a napi döntéseket, amelyekkel hatékonyabban tervezhető a szállítmányozás, jobban követhetők a járművek. A Dynafleet nagyobb nyereségre ad módot, mivel minden pillanatban ellenőrizhetők az üzemanyag- és üzemeltetési költségek. A Vehicle Management gépjármű-gazdálkodási modul mind a vezetőnek, mind az irodának beszámol a jármű adatairól, illetve a vezető időráfordításáról. Ezek az információk segítik a szállítmányok elemzését, megbízható alapját képezik a járműirányító munkájának, illetve az irodai bérkalkulációnak. A Transport Management a teljes szállításirányítási rendszer, amely különféle logisztikai funkciókat nyújt, közli például a jármű aktuális pozícióját. Így a rendszer a szállítmánytervező napi munkaeszköze lehet, amelynek segítségével megtervezheti, irányíthatja és ellenőrizheti a szállítási feladatokat.

  Az üzemanyagmérce kalibrálás

  Ez a berendezés arra szolgál, hogy módosítsák vele az üzemanyagtartály érzékelőjét abban az esetben, ha a járművet nagyobb tartállyal szerelték fel. Garantálja, hogy a mérőműszer mindig pontos értéket mérjen.

  Űzemanyag-takarékos mód

  Ez egy szoftveres funkció, amely a takarékosabb közlekedésben segíti a vezetőt. Egy, a fülkében lévő kijelzőegység megjeleníti az átlagos üzemanyag-fogyasztást, a jelenlegi üzemanyag-fogyasztást, valamint a célhoz képesti üzemanyag-fogyasztást. Az értékeket számok formájában és grafikusan is bemutatja. Ez a műszer hatásosan változtatja meg a vezetési szokásokat, csökkentve ezzel az üzemanyag-fogyasztást.

  Olajhőmérséklet-mérő a sebességváltóhoz

  Szoftveres funkció, amely a sebességváltó hőmérsékletét méri. A vezető egy kijelzőn ellenőrizheti, hogy megfelelő-e a sebességváltó hőmérséklete.

  Áramerősség-mérő

  Szoftveres funkció, amellyel mérhető az áramerősség, csökkentve ezzel az üzemkiesés esélyét. A vezető az áramerősségen kívül a feszültséget is ellenőrizheti vele. Ezek pedig nagyon fontos információk, különösképpen télen, amikor sok további fogyasztóval van felszerelve a teherautó.

  Külső hőmérő

  A hűtőberendezés előtt van elhelyezve, hogy ne csökkenjen a hűtési teljesítmény. Meghosszabbítja a hűtő élettartamát. Nagyon könnyen tisztítható.

  Elektronikus terheléskijelző

  Szoftveres funkció, amelynek segítségével leolvasható az EBS fékrendszerrel és légrugózással felszerelt teherautókon az első és a hátsó tengelyre eső terhelés. Folyamatosan figyelemmel követhető vele a terhelés eloszlása, csökkentve ezzel a túlterhelés és a helytelen rakodás kockázatát. Könnyen leolvasható az információkijelző egységen. A terhelésjelzőből származó adatok a Dynafleet segítségével az irodának is továbbíthatók.

  Indításgátló

  A Volvo Immobiliser indításgátlóként működik, mivel az indítókulcs titkosított, véletlenszerűen változó kódokkal továbbított elektronikus jelekkel kommunikál a motor indítóáramkörével. A motor egyszerűen nem indul el a hozzá tartozó kulcs nélkül.

  Alvázberendezések

  Bevezetés

  Az alvázhoz tartozó kiegészítőink biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a karbantartást.

  Központi kenőrendszer

  Folyamatos kenést biztosít, minden kenési pontra pontosan a megfelelő mennyiségű kenőanyagot juttatja el. Így kevesebbszer és rövidebb időre kell szervizelés céljából leállni, ugyanakkor nő a teherautó élettartama.

  Műanyag szerszámosláda

  Közvetlenül a keretre felszerelt vízálló szerszámosláda.

  Járófelület és létra

  Biztonságosabb munkakörnyezetet nyújt a vezetőnek a fülke mögött. A könnyű járófelület alumíniumból készült. A létre csúszásgátló kialakítású. Különböző stílusokban kapható.

  Felépítménycsatlakoztató elemek

  A felépítményezést segítő kiegészítők.

  Zárható tanksapkák

  Zárhatóvá teszik az üzemanyag- és az olajtartályt, megelőzve ezzel a lopást és a merényleteket.

  Erőátviteli berendezések

  Bevezetés

  Erőátviteli kiegészítőkkel maximalizálható a teherautó sokoldalúsága, valamint meghosszabbítható az élettartama.

  Olajhűtő a sebességváltóhoz

  Megelőzi a sebességváltóban lévő olaj túlmelegedését. Nagy szerelvénysúly és dombos terepen történő fuvarozás esetére ideális.

  Meghajtócsonkok

  A motorhoz vagy a sebességváltóhoz csatlakoztatható meghajtócsonkok. Kiváló teljesítménnyel működnek, mivel kifejezetten a Volvo motorjaihoz és sebességváltóihoz vannak tervezve

  Hidraulikus szivattyúk

  Állandó átbocsátású és változtatható átbocsátású szivattyú választható.

  Rovarháló

  A hűtőberendezés előtt van elhelyezve, hogy ne csökkenjen a hűtési teljesítmény. Meghosszabbítja a hűtő élettartamát. Nagyon könnyen tisztítható.

  Biztonság

  Bevezetés

  Még a legbiztonságosabb teherautóban is kapóra jöhetnek a további biztonsági berendezések. Biztonsági kiegészítőink között minden megtalálható, amely bárhol is szükséges a legmagasabb fokú biztonsághoz - az úton, tervezett és nem tervezett megálló közben.

  Keréksaru

  Ezzel a kiegészítővel a teherautó és a pótkocsi minden felületen helyben marad. Laposra összehajtható, így egyszerűen tárolható.

  Elsősegélycsomag

  Kisebb és nagyobb sérülés esetén történő elsősegély-nyújtáshoz való anyagokat tartalmaz. Többnyelvű útmutató.

  Tolatásjelző

  Fontos biztonsági apróság, amely tolatás esetén figyelmezteti a teherautó mögött tartózkodókat. Nagy hangerejű. A teherautó tolatólámpájához csatlakozik, automatikusan megszólal, ha hátramenetbe kapcsolják a járművet.

  Biztonsági mellény

  Garantálja, hogy Ön mindig látható legyen az úton - nappal és sötét éjszaka is.

  Elakadásjelző háromszög

  Ha az út mentén kénytelen leállni, még nagyobb biztonságban érezheti magát. Óvatosságra inti a többi autóst.

  Tűzoltókészülék

  Nagyon fontos biztonsági tartozék. Kivételesen megbízható és nagy kapacitású. Az elektromos rendszerben és a fékeknél keletkező tüzeket is eloltja. Hideg környezetben, -30°C hőmérsékletig is használható.

  Füstérzékelő

  Optikai füstérzékelő, amely füst jelenléte és tűz esetén riasztja, illetve felébreszti a teherautóban tartózkodókat. Figyelmeztet, ha kifogyóban van az elem. Időzítőfunkciójának köszönhetően kikapcsolható arra az időre, amíg a vezető rágyújt egy cigarettára. Tíz perc múlva automatikusan újra aktiválódik az érzékelő.

  Volvo Teherautó-riasztó

  Kifejezetten a Volvo teherautókhoz van igazítva, ezért maximális védelmet nyújt a betöréssel szemben. A riasztó külön elemmel van felszerelve, így működése nem függ a teherautó elektromos rendszerétől, optimális hatását külön sziréna biztosítja. A villogó LED elriasztja a tolvajjelölteket.

  Audio

  Bevezetés

  A Volvo audiorendszere úgy készült, hogy a teherautót próbára tevő környezetekben is tökéletesen működjön. A kiváló hangminőséget nem rontják sem a zökkenők, sem a rázkódások, így a vezető mindig a zene középpontjában érezheti magát.

  Rádió

  A Volvo új audiorendszerei kifejezetten a teherautókat próbára tevő környezeteket figyelembe véve készültek. Sem a zökkenők, sem a rázkódások nem zavarják elsőrangú hangvisszaadásukat. A "teremszimulációs" hangvisszaadást biztosító digitális jelfeldolgozó (DSP) rendszernek köszönhetően a hang jellegzetességei folyamatosan módosulnak, hogy a vezető mindig úgy érezhesse, a zene terjedésének középpontjában ül. Minden rádiókészülék közös funkciói: VR 200, 300, 400: 18 programozható FM-állomás, 12 AM-állomás és 6 hosszúhullámú állomás. 18 FM, 12 AM és 6 hosszúhullámú rádióállomás automatikus tárolása. VR 100: 12 programozható FM-állomás, 12 AM-állomás és 6 hosszúhullámú állomás. 12 FM, 12 AM és 6 hosszúhullámú rádióállomás automatikus tárolása. Az RDS rendszer frekvenciaváltozás esetén is a kiválasztott rádióállomásra marad hangolva. Az EON és a TP azonnali forgalmi információkat biztosít, Ön akár rádiózik, akár CD-t vagy magnókazettát hallgat. A PTY automatikusan megkeresi azokat a csatornákat, amelyeken olyan műsor van, amilyet Ön hallgatni szeretne. A kormánykeréken lévő kezelőszervekkel felszerelt teherautókon a vezető egyszerűen és biztonságosan növelheti és csökkentheti a hangerőt rádiózás, CD- és magnóhallgatás közben. Ugyanezzel a módszerrel lehet csatornát keresni, a CD-lejátszón számot váltani, illetve előrecsévélni a kazettát. A VR 200, 300 és 400 típushoz infravörös távirányítót is mellékelünk.

  VR 100 Rádió

  Rádiómagnó RDS funkcióval. Ugyanolyan kiváló minőségű, mint a többi modell, de kevesebb szolgáltatást nyújt. Kimeneti teljesítménye 4x20 W.

  VR 200 Rádió

  Megegyezik a VR 300 modellel, de CD-lejátszó helyett kazettás magnó van benne. Természetesen telefonos némítási funkciót és lopásgátló kódot is tartalmaz. CD-váltó és külső erősítő csatlakoztatható hozzá. Kimeneti teljesítménye 4x20 W.

  VR 300 Rádió

  Jól felszerelt RDS funkciós rádió, elöltöltős CD-lejátszó - és minden szükséges funkció. Telefonos némítási funkció és lopásgátló kód. CD-váltó és külső erősítő csatlakoztatható hozzá. Kimeneti teljesítménye 4x20 W.

  VR 400 Rádió

  Felső kategóriájú RDS funkciós rádió DSP-vel, elöltöltős CD-lejátszó, kazettás magnó - és minden szükséges funkció. Telefonos némítási funkció és lopásgátló kód. CD-váltó és külső erősítő csatlakoztatható hozzá. Kimeneti teljesítménye 4x20 W.

  Hangszóró

  A hangszórók speciálisan hozzá vannak igazítva a különféle teherautók jellemzőihez. Kialakításuknak köszönhetően mind ellenállnak a rázkódásnak, valamint a páratartalom és a hőmérséklet változásának. A mélyhangsugárzók az ajtókba vannak beszerelve, a magas és középmagas hangokért felelős készülékek a műszerfalban találhatók, a teljes frekvenciatartományt átfogó hangszóró pedig a fülke hátsó falán kapott helyet.

  CD-váltó

  Csúcsminőségű, hatlemezes CD-váltó.

  Antenna

  A speciálisan a Volvo rádiókészülékeihez tervezett antennák minden helyzetben optimális vételt biztosítanak. Utánhangolható CB-antennák, amelyek a lehető legjobb adást/vételt biztosítják. Az NMT 450, NMT 900 és a GSM rendszerhez való antennák is léteznek. Mindegyik külön a Volvo teherautó-modellekhez készült.

  Feszültségátalakító

  12 voltosra alakítja át a 24 voltos feszültséget. 11 és 19 amperes változatban kapható. Nem sugároz hőt, tehát nem tesz kárt a rádióban és az egyéb berendezésekben. Túláramvédelemmel óvja az elektromos berendezéseket. Rövidzárlat ellen védve van, csak helyesen csatlakoztatható.

  Fülke belseje

  Bevezetés

  A szükséges kiegészítőkkel és némi tervezéssel meglepő mennyiségű, a munkavégzést segítő elem helyezhető el egy teherautó fülkéjében.

  Levegőszűrő a fülkéhez

  Kiváló hatékonyságú szűrő, amely egyaránt csökkenti a fülkébe bejutó szennyező szemcsék és gázok mennyiségét. Nem engedi be a kellemetlen szagokat, javítja a vezető munkakörnyezetét.

  Karfa

  Hosszú úton praktikus és kényelmes. Elősegíti a helyes tartást, csökkenti a hátra jutó terhelést. Könnyű felszerelni, gombbal állítható.

  Mobiltelefon-tartó

  Még egy további elhelyezési lehetőség a mobiltelefon számára. A hamutartó mellé, a vezető közvetlen közelébe szerelhető fel.

  Kávéfőző

  60 perc elteltével automatikusan kikapcsoló időzítővel felszerelve. Törésteszteken ellenőrzött biztonságos felszerelés a motorháztetőre (FM), illetve a műszerfalra (FH).

  Hűtődoboz a motorburkolaton

  Csendes működésű, körülbelül 19 literes befogadóképességű hűtőszekrény. Csak az FM sorozathoz.

  Függönyök

  Otthonosabb a fülke, ha függönyök is vannak benne: jól tompítják a fényt, megakadályozzák, hogy kívülről mások benézzenek. A függönyök azonnal felakaszthatók, tűzbiztonsági teszten estek át, különböző színekben kaphatók.

  Dekoratív szegély a műszerfalhoz

  A standard szegélyt felváltó dekoratív szegélyt tartalmazó készlet. Fa- és fémhatású kivitelben. Egyszerűen felszerelhető.

  Irattartó doboz, elülső

  Irattartó doboz, amelyben jól elférnek például a szállítási bizonylatok. Lecsukott fedéllel a doboz asztalként használható. Könnyen felszerelhető a motorháztetőre. Csak az FM sorozathoz.

  Mobiltelefon-tároló

  Bármely szabad kapcsolótáblán, illetve a műszerfalon is elhelyezhető.

  Belső napellenző

  Megakadályozza, hogy oldalról elvakítsa a vezetőt a fény, ezzel fokozza a biztonságot.

  Mikrohullámú sütő

  A járműben való használat követelményei szerint speciálisan módosított mikrohullámú sütő. Törésteszten esett át. Egyenletes hőeloszlást biztosító forgótányér. 500 wattos teljesítmény. A hátulsó tárolópolcban van elhelyezve. A huzalozás a Volvo mikrohullámú sütőjéhez igazítva.

  Kapcsolótábla

  További öt kapcsoló elhelyezésére alkalmas panel.

  Olvasólámpa

  Egyszerűen felszerelhető a műszerfal közepére. 50 cm hosszú rugalmas karjának köszönhetően irányított, fókuszált fényt biztosít.

  Hátulsó tárolópolc

  Praktikus tárolópolc, amely a hátlapra szerelhető. Előkészítve hűtőszekrény vagy mikrohullámú sütő beszerelésére.

  Hűtőszekrény a hátulsó polcba

  Jó hatásfokú, kompresszoros hűtőszekrény, a térfogata 23 liter.

  Hűtőszekrény az ágy alá

  22 literes befogadóképességű kombinált hűtő/fagyasztószekrény. Az ágy alatti tárolódoboz helyére kerül. Csak az FH sorozathoz.

  Pihenőágy-készlet FM és FH nappali fülkékhez

  Falra felszerelhető ágy, amely valódi pihenéssé változtatja a rövid szüneteket. A fülke hátfalára felhajtva egyáltalán nem foglal helyet. Mellékelve vannak hozzá a szerelvények és a használati utasítás, valamint a mosható huzat.

  Palacktartó

  Praktikus tárolóhely, amelyben elfér egy másfél literes üdítős palack. A vezető keze ügyébe esik.

  Bögretartó

  Kényelmesen tárolhatók benne a bögrék és a kisebb üdítős dobozok. A vezető és az utas oldalára egyaránt felszerelhető.

  Gumiszőnyegek

  Megkönnyíti a fülke belsejének tisztán tartását, egyúttal kíméli az eredeti szőnyegeket. Tökéletesen a helyére illik. Megfelel a Volvo tűzvédelmi előírásainak.

  Biztonsági doboz

  Erős fémdoboz, amely megnehezíti a lopási kísérletek sikeres kivitelezését. A vezető mögött, az ágy és az oldalfal között van elhelyezve. Csak az alvófülkékhez.

  Üléshuzatok

  Tökéletesen a helyére illik. Megóvják a teherautó eredeti kárpitjait, megfelelnek a Volvo szigorú tűzállósági és tartóssági követelményeinek. Különböző színekben kaphatók, 40 Celsius-fokon moshatók.

  Oldalsó tároló-/irattartó doboz

  A motorháztetőre van felszerelve, az utas oldalán. Csak az FM sorozathoz.

  Textilszőnyegek

  Kíméli az eredeti szőnyegeket. Pontosan a helyükre illő egyedi alakú szőnyegek, rojtosodás ellen varrással beszegve. Könnyen kivehető, kirázható, mosható. Márványszürke árnyalat, kétszőnyeges készletekben.

  TV-polc

  A polc a fülke hátfalára kerül, gyárilag elő van készítve egy 14 hüvelykes televíziókészülék felszerelésére. Ennek az elhelyezésnek köszönhetően az ágyból is lehet nézni a tévét.

  Szemétkosár

  Praktikus műanyag szemétkosár. Könnyű tisztítani és öblíteni. A sebességváltó mögötti rekeszbe kerül.

  Írótömb

  Levehető írótömb papírcsipesszel, megkönnyíti a vezető számára az adminisztrációt. Könnyű használni, rácsíptethető a kormánykerékre. Vezetés közben tilos a kormányra helyezni.

  Klímaberendezés

  Bevezetés

  A kényelmes, fülkén belüli klímaberendezés még hosszú műszakok idején is megőrzi a vezető éberségét és frissességét. A motor és a motor alkatrészeinek fűtése elég ahhoz, hogy optimális teljesítménnyel és üzemidővel működjön.

  Fülkefűtés

  Megbízható légfűtő készülék, amely gyorsan bemelegíti a fülkét. Automatikus teljesítményszabályozás, takarékos és csendes működés. Könnyű felszerelni és elhelyezni.

  Fűtés parkolás idejére

  Kis méretű, könnyen és fokozatmentesen állítható fülke- és motorfűtő, nem kevesebb mint 9,1 kW teljesítménnyel. A standard fűtővezetékeken keresztül egyenletesen elosztja a hőt. Csendesen működik, alváshoz kellemes környezetet biztosít. Időzítővel és termosztáttal vezérelhető.

  Fűtés rövid leállás idejére

  Kis méretű, könnyen és fokozatmentesen állítható fülke- és motorfűtő, nem kevesebb mint 9,1 kW teljesítménnyel. A standard fűtővezetékeken keresztül egyenletesen elosztja a hőt. Csendesen működik, alváshoz kellemes környezetet biztosít. Időzítővel és termosztáttal vezérelhető.

  Fűtés rövid leállás idejére

  Kényelemi szolgáltatás, amelynek köszönhetően a motor leállítása után sem hűl ki a fülke. Rövid leállások és pihenők idejére használható. Nem működtethető együtt a parkolás idejére való fűtéssel.

  Üzemanyagszűrő-fűtőberendezés

  Megakadályozza, hogy nagy hidegben a kicsapódó paraffintól elduguljon az üzemanyagszűrő.

  Elektromos motormelegítő

  Csatlakoztatható motorfűtés, kifejezetten Volvo motorokhoz. Gyorsan bemelegíti a motort, amivel csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és az elhasználódás. Egyszerűen felszerelhető.

  Elektromos fülkefűtés

  Kis és hatásos fülkefűtés, csatlakozókészlettel. Gyorsan és könnyen felszerelhető. A különböző országokban elérhető kiegészítőválaszték eltérő lehet. Egyes kiegészítők csak bizonyos modellekkel használhatók. További tájékoztatás a helyi Volvo-forgalmazótól szerezhető.

  © 2024 Szerszámosláda. All Rights Reserved. Kontraszt Web és Videó Studió