Volvo FH

  Volvo FH

  Volvo FH alváz

  Minden elképzelhető szállítási feladatra alkalmassá tehető.

  Kifejezetten a feladatra készült. A Volvo FH a különböző alvázmagasságokkal, felfüggesztésekkel, fékberendezésekkel és egyéb felszereltségekkel a legkülönfélébb szállítási feladatokra tehető alkalmassá. 

  A nyergesvontatók négyféle alvázmagassággal készülhetnek:

  • Extra alacsony
  • Alacsony
  • Közepes
  • Magas

  a fülke-alvázak pedig háromféle magassággal

  • Alacsony
  • Közepes
  • Magas. 

  Az extra alacsony és az alacsony alváz minden tengelyen légrugózással nagytérfogatú áru, jó minőségű utakon végzett szállítására készül. A közepes magasság a lap- vagy légrugós első felfüggesztéssel kombinált alacsony első tengellyel szerelt teherautókhoz megfelelő. A magas alváz építési területeken, gyenge minőségű utakon használt, illetve laprugós felfüggesztésu teherautókhoz való.

  Volvo FH felfüggesztés

  Légrugós vagy laprugós felfüggesztés - melyik felel meg jobban az Ön igényeinek? A Volvo FH modellekhez kétféle felfüggesztés kapható - légrugós és laprugós. A légrugós felfüggesztés - amely az egész teherautó szempontjából előnyös és meghosszabbítja a futómű élettartamát - egyre inkább elterjed, immár az építőipari alkalmazásokra készült teherautók is rendelkezhetnek a légrugózás kínálta kiváló lengési és irányíthatósági tulajdonságokkal. A laprugós felfüggesztés parabolarugós vagy hagyományos, többelemes laprugós változatban kapható. A parabolarugók gazdaságosak és jó irányíthatósági tulajdonságokat biztosítanak, míg a legnagyobb terheléssel és igénybevétellel járó szállítások esetében a többelemes laprugók bizonyulnak jó választásnak.

  Volvo FH alváztömítés

  A teherautó az alváz tervezése és a felépítmény elkészítése tekintetében egyaránt testre szabható. A modulrendszerű alvázkialakításnak köszönhetően a teherautó például az üzemanyag-tartály és az akkumulátor alternatív elhelyezésével egyszerűen az egyéni igényekhez igazítható. A könnyebb felépítményezés érdekében oldalt akár teljesen üres alvázkeret is választható.fülke mögötti alváz-hossztartók 850 milliméter távolságban párhuzamosan futnak, a felépítményezést könnyítő vízszintes és sima felülettel. az alvázkialakítás és a felépítményezés tervezésének problémájára ötletes megoldás a Volvo lyukelosztási rendszere, amely előre elkészített lyukak modulrendszerű csoportjaiból áll.

  Volvo FH fékprogram

  Választási lehetőség az elektronikus szabályzású EBS tárcsafékek és a Z-cam dobfékek között.A fékrendszerek kínálata elektronikus szabályzású, ESP menetstabilizálóval kiegészített EBS tárcsafékekből, valamint alternatívaként a jól bevált Z-cam fékekből áll. E lehetőségek egyaránt olyan nagy hatékonyságú kiegészítő fékrendszerekkel kombinálhatók, mint például a VEB és a retarder. Az EBS (Elektronikus szabályzású fékrendszer) gyors reakcióidejű tárcsafék-rendszer, amely a szóló teherautók, illetve a járműszerelvények esetében egyaránt fokozza a menetbiztonságot.A jármű elektronikus rendszere által szabályozott tárcsafékek jelentős előnyöket kínálnak. A Z-cam dobfékek elsősorban hagyományos felfüggesztéssel szerelt járműveken használatosak

  Volvo FH hajtáslánc

  Volvo FH - hátsó tengely

  Az egyszeres áttételű hátsó tengelyek a kisebb, míg a kerékagy-áttétellel rendelkezők a nagyobb.A hátsó tengely az utolsó elem a D13A motor erejét a teherautó hajtott kerekeihez továbbító hatékony láncolatban, és a Volvo a szállítási terület, a motor mérete és a szerelvény-össztömeg függvényében számos változatot kínál. Mindegyik változatot a magas fokú megbízhatóság és a csekély energiaveszteség jellemzi. Az egyszeres áttételű hátsó tengelyek a kisebb, míg a kerékagy-áttétellel rendelkezők a nagyobb szerelvény-össztömegekhez kaphatók.

  Hátsó tengely egyszeres áttétellel

  Alacsony szerelvény-össztömegekhez a Volvo egyszeres áttételű hátsó tengelyek szóló és tandem változatait kínálja. Az egyszeres áttétel egy lépésben módosítja a kardántengelyről érkező nyomatékot a hajtott kerekek számára, ezért a kedvező üzemanyag-fogyasztást elősegítve kis tömeggel és csekély belső veszteséggel működik. Egyszeres áttételű szóló és tandem hátsó tengelyek egyaránt kaphatók a Volvo FH modellekhez, a tandem változat esetében akár 70 tonnáig terjedő lehetséges szerelvény-össztömeggel.

  Hátsó tengely kerékagy-áttétellel

  A nehéz körülmények között, illetve nagy szerelvény-össztömegekkel használt teherautókhoz a kerékagy-áttétellel rendelkező hátsó tengelyek szóló és tandem változatai kaphatók. A kardántengelyen érkező forgatónyomatékot a végáttétel és a kerékagyban működő áttétel egyaránt módosítja. A kerékagy-áttétellel rendelkező hátsó tengelyek nagy terhelésekre alkalmasak, és a Volvo FH esetében akár 120 tonnáig terjedő szerelvény-össztömegekhez is található megfelelő hátsótengely-konfiguráció.

  Volvo FH fülkék

  Négyféle, rendkívül kényelmes és kis légellenállású fülke.

  Volvo FH fülkeváltozatok

  Maximális belső tér és raktér, egyszerre.

  Nem túl kicsi és nem is túl nagy - ez a Volvo filozófiája a fülkeválaszték tekintetében. Maximális belső teret kell kínálnia, miközben a lehető legnagyobb helyet biztosítja a rakomány számára is.

  Nappali fülke

  A nappali fülke olyan szállítási feladatokhoz ajánlott, ahol a raktér maximális hossza az első számú követelmény.

  Tárolás:

  • A műszerfal beépített pohártartót tartalmaz
  • Bal oldalon, a fülke külső felén belülről is elérhető, nagyméretű rakodórekesz található
  • A fülke jobb oldalán az emelő számára kialakított rekesz található

  Hálófülke

  A hálófülke olyan szállítási feladatokhoz készült, ahol a vezetőnek akár az éjszakát is a járműben kell töltenie.

  Tárolás:

  • Három nagyméretű tárolórekesz az ágy alatt, amelyek közül a két külső kívülről is elérhető
  • A középső rekeszbe hűtőszekrény építhető.

  Éjszakai pihenési lehetőség:

  • Kényelmes hálóhely egy személy számára (700x2000x160 mm) egy felső ágy (600x1900x80 mm) beépítési lehetőségével.
  • A felső ágy komfortváltozatban is kapható (700x1900x100 mm).

  Iroda / Étkező:

  • Az hálófülkék iroda/étkező modullal is felszerelhetők, amely két személy számára ülőhelyet, és egy felhajtható asztalt kínál. Ha éjszakára az alsó ágyat kívánják használni, az irodarész egyszerűen félrehajtható.

  Globetrotter fülke

  Bőséges magasság mellett számos rakodóhely áll rendelkezésre, a fülkében könnyű a mozgás, és két ember is kényelmesen alhat benne.

  Rakodóhelyek:

  • Nagyméretű, rolós rekeszeket tartalmazó, és hűtőszekrény vagy mikrohullámú sütő számára helyet kínáló konzol a hátfalon
  • Három nagyméretű tárolórekesz az ágy alatt, amelyek közül a két külső kívülről is elérhető

  Éjszakai pihenési lehetőség:

  • Kényelmes hálóhelyek két személy számára, egy alsó (700x2000x160 mm) és egy felső ágy (600x1900x80 mm).
  • A felső ágy komfortváltozatban is kapható (700x1900x100 mm)

  Iroda / Étkező:

  • A Globetrotter fülkék iroda/étkező modullal is felszerelhetők, amely két személy számára ülőhelyet, és egy felhajtható asztalt kínál. Ha éjszakára az alsó ágyat kívánják használni, az irodarész egyszerűen félrehajtható.

  Globetrotter XL fülke

  Bőséges magasság mellett számos rakodóhely és tágas fejtér áll rendelkezésre, a fülkében könnyű a mozgás, és két ember is kényelmesen alhat benne.

  Rakodóhelyek:

  • Nagyméretű, rolós rekeszeket tartalmazó, és hűtőszekrény vagy mikrohullámú sütő számára helyet kínáló konzol a hátfalon
  • Három nagyméretű tárolórekesz az ágy alatt, amelyek közül a két külső kívülről is elérhető

  Éjszakai szállás:

  • Kényelmes hálóhely két személy számára, egy alsó (700x2000x160 mm) és egy felső ágy (600x1900x80 mm).
  • A felső ágy komfortváltozatban is kapható (700x1900x100 mm).

  Iroda / Étkező:

  • A Globetrotter XL fülkék iroda/étkező modullal is felszerelhetők, amely két személy számára ülőhelyet, és egy felhajtható asztalt kínál. Ha éjszakára az alsó ágyat kívánják használni, az irodarész egyszerűen félrehajtható.
  © 2024 Szerszámosláda. All Rights Reserved. Kontraszt Web és Videó Studió