Klíma újdonságok

  Újdonságok, Érdekességek

  Az oldalt a Monaco Klíma Kft támogatja

   

  monaco logo

  10 év garancia a Hitachival

  Precizitás, megbízhatóság, minőség, energiahatékonyság, ezek a szavak jutnak eszembe ha Hitachi klímáról beszélünk és emiatt jómagam is jó döntésnek tartom, hogy a Hitachi cég 10 év teljes körű garanciát biztosít inverteres lakossági készülékeire. A 10 év garancia biztosítékot adhat a Hitachi készülékek vásárlói számára, hogy egy tökéletesen megbízható készülék kerül az otthonukban.

  DAIKIN belépett a fűtéspiacra

  A Daikin,  mint a világ 2. legnagyobb klímás cége, belépett a fűtési piacra. Azaz megjelent az első, kifejezetten önálló fűtésre fejlesztett berendezés, mely mellesleg nyáron hűteni is tud. Az újítás Altherma rendszerként mutatkozott be a világpiacon. Néhány mondatban a berendezésről: -20 fokig hőszivattyús split rendszerű kültéri egység, melynek a beltéri egysége egy olyan hidraulikus box, ami lehet csak Fűtő, vagy Hűtő-fűtő. A kültéri egység 5,7 ; 6,8; vagy 8,4 kW fűtőteljesítményt tud, de júliusra 16 kW-ig bővül a paletta (Eurovent szerinti légállapotban, 7 fok külső hőmérséklet és 35 fokos előremenő vízhőmérséklet esetén). A hidraulikus boxba 3; 6 vagy 9 kW-os elektromos kiegészítő fűtést választhatunk, ezáltal némileg ugyan romlik a COP érték, de így a kisebb rendszer is el tud látni nagyobb fűtési igényt. (pl. úgy tanácsos a megfelelő méretű rendszert kiválasztani, hogy  -5 fokig a hőszivattyú teljes mértékben fedezze a fűtési igényt, alatta pedig az elektromos fűtés, mint rásegítő fűtéssel együtt biztosítja a max. 50 fokos előremenő vizet. Ez a víz mehet az osztó-gyűjtő felé, ahol max. 50 fokra választott radiátort, fancoilt, padló- vagy falfűtést köthetünk rá. A rendszerhez választható (nem kötelező) 150, 200 vagy 300 l-es HMV tartály is (csak Daikin lehet), melyet előnykapcsolásban szintén max. 50 fokos vízzel lát el a hidraulikus box. Ebben is van egy elektromos fűtés, ami heti egyszer 2 órára 70 fokra fűti fel a melegvizet, a legionella baktériumok elpusztítása végett. Nyári állapotban is a HMV készítés élvez előnyt, majd a kültéri egység üzemmódot váltva hűti tovább a fan-coilokat, vagy a fal. illetve mennyezethűtést látja el. Az eddig letelepített rendszerek alapján is elmondható, hogy a most lakosságra érvényes villamos energia és gázár alapján ezzel a rendszerrel gazdaságosabb a fűtés és HMV termelés, mint a gázos rendszerrel, mivel az átlagos COP érték 3 és 4 között van. Nem beszélve a kéményépítés, gáztervezés és engedélyeztetés, valamint a gázhálózatra történő rácsatlakozás költségéről.

  Samsung új termékpalettával

  Samsung új termék

  A Samsung dinamikus fejlődésének köszönhetően megszokottá válik a rövid időn belüli folyamatos újítások. Így van ez a 2007-es évben is, amikor a teljes klímapalettát újra színezte. A "régi" berendezéseket új, modernebb, letisztultabb formákra cserélték ki. Nem csak külső megjelenési formájában változtak meg a beltéri egységek, hanem forradalmi újításokkal egészítették ki, az eddig is széles belső tulajdonságokat.

  Várhatóan a készülékek április- május hónaptól kaphatóak lesznek üzletünkbe.

   

  A tökéletes klíma: Daikin ururu sarara

  Daikin URURU SARARA klímaberendezés

  Tökéletes klímaberendezésről beszélünk, mert itt az első olyan lakossági klímaberendezés, amely az összes légállapotszabályozási feladatot el tudja látni. Elődeivel ellentétben ez a klímaberendezés nem csak hűtésre,  fűtésre, párátlanításra, illetve a levegő tisztítására képes, hanem egyénileg szabályozható a levegő páratartalma  és friss levegőt is tud bejuttatni az adott helyiségbe. A páratartalom szabályozásával a tüdő és légúti megbetegedésben szenvedők jó közérzetének biztosítása kiemelkedő jelentőségű. Környezetünk páratartalmának beállítása azért is fontos, mert a páratartalom csökkenésekor gyakran tapasztaljuk, hogy nyálkahártyánk kiszárad. Emiatt köhögési inger léphet fel, nyelési nehézségeink adódhatnak.

  Az új készülékkel ezek a kellemetlenségek megszűnnek .A páratartalom minősége meghatározó jelentőségűvé válik azoknak az embereknek az otthonába, akik téli kerttel rendelkeznek, hobbi szinten trópusi növények termesztésével foglalkoznak vagy egzotikus állatokat tartanak. A párásításhoz szükséges nedvességet a készülék nem a béltérből veszi, hanem a kültérből egy speciális egység segítségével, amely a kültéri tetején helyezkedik el.  A kültérből egy külön csövön keresztül jut be a belső légtérbe a 32 m³/h páradús friss tiszta levegő. Tripla A energiaosztály, továbbfejlesztett szűréstechnológia, inverter technológia, -20 C°-ig való fűtés jellemzi a tökéletes Daikin Ururu Sararát.

  Mit tudunk tenni környezetünk védelme érdekében klíma vásárlás esetén?

  Samsung Forte légkondícionálóA következőkben leírtak szőrszálhasogatásnak is tűnhet, de mindenképp engedjék meg, hogy környezetünk védelmében egy pár gondolatot leírjak. Azt már mindenki tudja, hogy az utóbbi két, de különösen az elmúlt évszázadban az emberiség ipari tevékenysége  és a közlekedés nyomán jelentősen fokozódott a CO² és egyéb nyomgázok kibocsátása a légkörbe. A CO² szint növekedése számottevően befolyásolja a Föld évmilliók során kialakult termikus egyensúlyát és evvel a globális felmelegedést. Azt viszont nem mindenki tudja, hogy az elektromos energia felhasználás is globális felmelegedés fokozódáshoz vezet  közvetett módon. Az elektromos berendezések hajtásához (mint például a klíma is) szükséges villamos áram előállítása során a hőerőművekben  CO² gáz bocsátódik ki a légkörbe. A klímaberendzések és más kompresszoros hűtőegységek üvegházhatásának vizsgálatakor kiderült, hogy az üvegházhatás fokozása két formában jelentkezik, az egyik a fent említett közvetett mód, a másik a közvetlen mód, amikor a hűtőközegek az atmoszférába kijutnak. Ha Ön olyan klímaberendezést választ, Samsung Moderato légkondícionálóamely minél energiatakarékosabb és a felszerelésére képzett szakembert választ, aki olyan környezetvédelmi vizsgával rendelkezik (arcképes zöldkártya), amellyel elsajátította a hűtőközegek zárt rendszerű technológiáját, akkor  Ön is tett valamit Földünk környezetvédelme érdekében. Energiatakarékos klíma választásával nem csak Földünket védjük, hanem a családi kasszát is. Összehasonlítás- képpen találkoztunk olcsó áruházi klímával, mely 2.5 kW -os hűtési teljesítmény mellett 1100 W elektromos teljesítményt vett fel, mellyel szemben mondjuk a Hitachi 2.5 kW inverteres berendezése csak 550W-ot, azaz pontosan a felét fogyasztotta. Itt említeném meg a zajszennyezést is, ha nem is a Földünk, de környezetünk és saját otthonunk védelmében, érdemes odafigyelni a kiválasztott klímaberendezés kültéri és beltéri egység zajszintjére. Egy rosszul kiválasztott készülékkel saját és szomszédaink nyugalmát bolygathatjuk meg.

  © 2024 Szerszámosláda. All Rights Reserved. Kontraszt Web és Videó Studió