Volvo FM

Nyomtatás

Volvo FM

Volvo FM alváz

Építőipari alkalmazásokra és nagytérfogatú áru jó úton történő szállítására egyaránt lehetőséget kínál.

A Volvo FM a legkülönfélébb szállítási feladatok szerint alakítható ki. Az alváz különböző alvázmagasságokkal, felfüggesztésekkel, fékberendezésekkel és egyéb felszereltségek kínálatával kapható. Mindez a Volvo FM modelleket a legkülönfélébb igények kielégítésére teszi alkalmassá, az összkerékhajtású (4x4) építőipari járművektől egészen az alacsony, légrugós, nagytérfogatú áruk jó úton végzett fuvarozására szolgáló kivitelekig.

A nyergesvontatók ötféle alvázmagassággal készülhetnek:

A fülke-alvázak pedig négyféle magassággal

Az extra alacsony és az alacsony alváz minden tengelyen légrugózással nagytérfogatú áruk jó minőségű utakon végzett szállítására készül. A közepes magasság a lap- vagy légrugós első felfüggesztéssel kombinált alacsony első tengellyel szerelt teherautókhoz megfelelő. A magas alváz építési területeken, gyenge minőségű utakon használt, illetve laprugós felfüggesztésű teherautókhoz való. Az extramagas alváz laprugós felfüggesztésű, összkerékhajtású járművekben használatos.

Volvo FM felfüggesztés

Légrugós vagy laprugós felfüggesztés - melyik felel meg jobban az Ön igényeinek?

A Volvo FM modellekhez kétféle felfüggesztés kapható - légrugós és laprugós. A légrugós felfüggesztés - amely az egész teherautó szempontjából előnyös és meghosszabbítja a futómű élettartamát - egyre inkább elterjed, immár az építőipari alkalmazásokra készült teherautók is rendelkezhetnek a légrugózás kínálta kiváló lengési és irányíthatósági tulajdonságokkal. A laprugós felfüggesztés parabolarugós vagy hagyományos, többelemes laprugós változatban kapható. A parabolarugók gazdaságosak és jó irányíthatósági tulajdonságokat biztosítanak, míg a legnagyobb terheléssel és igénybevétellel járó szállítások esetében a többelemes laprugók bizonyulnak jó választásnak.

Volvo FM alváztömítés

A teherautó az alváz tervezése és a felépítmény elkészítése tekintetében egyaránt testre szabható A modulrendszerű alvázkialakításnak köszönhetően a teherautó például az üzemanyag-tartály és az akkumulátor alternatív elhelyezésével egyszerűen az egyéni igényekhez igazítható. A könnyebb felépítményezés érdekében oldalt akár teljesen üres alvázkeret is választható. A fülke mögötti alváz-hossztartók 850 milliméter távolságban párhuzamosan futnak, a felépítményezést könnyítő vízszintes és sima felülettel. Az alvázkialakítás és a felépítményezés tervezésének problémájára ötletes megoldás a Volvo lyukelosztási rendszere, amely előre elkészített lyukak modulrendszerű csoportjaiból áll.

Volvo FM fékprogram

Választási lehetőség az elektronikus szabályzású EBS tárcsafékek és a Z-cam dobfékek között. A fékrendszerek kínálata elektronikus szabályzású, ESP menetstabilizálóval kiegészített EBS tárcsafékekből, valamint alternatívaként a jól bevált Z-cam fékekből áll. E lehetőségek egyaránt olyan nagy hatékonyságú kiegészítő fékrendszerekkel kombinálhatók, mint például a VEB és a retarder. Az EBS (Elektronikus szabályzású fékrendszer) gyors reakcióidejű tárcsafék-rendszer, amely a szóló teherautók, illetve a járműszerelvények esetében egyaránt fokozza a menetbiztonságot. A jármű elektronikus rendszere által szabályozott tárcsafékek jelentős előnyöket kínálnak. A Z-cam dobfékek elsősorban hagyományos felfüggesztéssel szerelt járműveken használatosak

Volvo FM hajtáslánc

Volvo FM hátsó tengely

Az egyszeres áttételű hátsó tengelyek a kisebb, míg a kerékagy-áttétellel rendelkezők a nagyobb. A hátsó tengely az utolsó elem a D13A motor erejét a teherautó hajtott kerekeihez továbbító hatékony láncolatban, és a Volvo a szállítási terület, a motor mérete és a szerelvény-össztömeg függvényében számos változatot kínál. Mindegyik változatot a magas fokú megbízhatóság és a csekély energiaveszteség jellemzi. Az egyszeres áttételű hátsó tengelyek a kisebb, míg a kerékagy-áttétellel rendelkezők a nagyobb szerelvény-össztömegekhez kaphatók.

Volvo FM fülke

Volvo FM fülkeváltozatok

Maximális belső tér és raktér, egyszerre.

Nem túl kicsi és nem is túl nagy - ez a Volvo filozófiája a fülkeválaszték tekintetében. A fülkék minden részletükben a kényelem és a kellemes környezet jegyében születtek, miközben maximális belső teret kínálnak, a lehető legnagyobb helyet biztosítva a rakomány számára is.

Nappali fülke

A nappali fülke olyan szállítási feladatokhoz ajánlott, ahol a raktér maximális hossza az első számú követelmény. A fülke enyhe hosszabbítással rendelkezik (a raktérhossz korlátozása nélkül), még a magas termetű vezetők számára is lehetővé téve a megfelelő üléspozíció beállítását.

Rakodóhelyek:

Alacsony hálófülke

Az alacsony hálófülke korlátozott járműmagasság esetén is jó manőverezhetőséget biztosít. Ezzel a fülkével például lehetőség nyílik a kétszintes autószállításra, egy autóval a fülke felett, a négyméteres járműmagasság túllépése nélkül.

Rakodóhelyek:

Hálófülke

A hálófülke olyan szállítási feladatokhoz készült, ahol a vezetőnek akár az éjszakát is a járműben kell töltenie.

Rakodóhelyek:

Globetrotter

Bőséges magasság mellett számos rakodóhely áll rendelkezésre, a fülkében könnyű a mozgás, és két ember is kényelmesen alhat benne.

Rakodóhelyek:

Volvo FM fülke külső

Áramvonalas, gömbölyded és biztonságos - egyszerre szép és okos.

A Volvo FM fülkéje áramvonalas kivitelű, sima felületek és lágyan ívelő sarkok fogják körül. Egyéni légterelők és komplett légterelőszoknya-csomagok mérséklik még tovább a légellenállást.

Volvo FM fülke belső

Ideális vezetési és kommunikációs környezetet biztosít.

Számos különböző fülkefelszereltségi csomag áll rendelkezésre:

Mindegyikük különböző felszereltségi szintekkel kapható, és ideális vezetési pozíció, anatómiai szempontok alapján kialakított ülések, alacsony zajszint, nagyteljesítményű légkondicionáló és világszínvonalú biztonság mellett különösen magas kényelmi színvonalat kínál. A műszerfal mindemellett kedvező elrendezése révén minden helyzetben könnyű hozzáférést biztosít a vezető számára a szükséges információkhoz.