Volvo FH

Nyomtatás

Volvo FH

Volvo FH alváz

Minden elképzelhető szállítási feladatra alkalmassá tehető.

Kifejezetten a feladatra készült. A Volvo FH a különböző alvázmagasságokkal, felfüggesztésekkel, fékberendezésekkel és egyéb felszereltségekkel a legkülönfélébb szállítási feladatokra tehető alkalmassá. 

A nyergesvontatók négyféle alvázmagassággal készülhetnek:

a fülke-alvázak pedig háromféle magassággal

Az extra alacsony és az alacsony alváz minden tengelyen légrugózással nagytérfogatú áru, jó minőségű utakon végzett szállítására készül. A közepes magasság a lap- vagy légrugós első felfüggesztéssel kombinált alacsony első tengellyel szerelt teherautókhoz megfelelő. A magas alváz építési területeken, gyenge minőségű utakon használt, illetve laprugós felfüggesztésu teherautókhoz való.

Volvo FH felfüggesztés

Légrugós vagy laprugós felfüggesztés - melyik felel meg jobban az Ön igényeinek? A Volvo FH modellekhez kétféle felfüggesztés kapható - légrugós és laprugós. A légrugós felfüggesztés - amely az egész teherautó szempontjából előnyös és meghosszabbítja a futómű élettartamát - egyre inkább elterjed, immár az építőipari alkalmazásokra készült teherautók is rendelkezhetnek a légrugózás kínálta kiváló lengési és irányíthatósági tulajdonságokkal. A laprugós felfüggesztés parabolarugós vagy hagyományos, többelemes laprugós változatban kapható. A parabolarugók gazdaságosak és jó irányíthatósági tulajdonságokat biztosítanak, míg a legnagyobb terheléssel és igénybevétellel járó szállítások esetében a többelemes laprugók bizonyulnak jó választásnak.

Volvo FH alváztömítés

A teherautó az alváz tervezése és a felépítmény elkészítése tekintetében egyaránt testre szabható. A modulrendszerű alvázkialakításnak köszönhetően a teherautó például az üzemanyag-tartály és az akkumulátor alternatív elhelyezésével egyszerűen az egyéni igényekhez igazítható. A könnyebb felépítményezés érdekében oldalt akár teljesen üres alvázkeret is választható.fülke mögötti alváz-hossztartók 850 milliméter távolságban párhuzamosan futnak, a felépítményezést könnyítő vízszintes és sima felülettel. az alvázkialakítás és a felépítményezés tervezésének problémájára ötletes megoldás a Volvo lyukelosztási rendszere, amely előre elkészített lyukak modulrendszerű csoportjaiból áll.

Volvo FH fékprogram

Választási lehetőség az elektronikus szabályzású EBS tárcsafékek és a Z-cam dobfékek között.A fékrendszerek kínálata elektronikus szabályzású, ESP menetstabilizálóval kiegészített EBS tárcsafékekből, valamint alternatívaként a jól bevált Z-cam fékekből áll. E lehetőségek egyaránt olyan nagy hatékonyságú kiegészítő fékrendszerekkel kombinálhatók, mint például a VEB és a retarder. Az EBS (Elektronikus szabályzású fékrendszer) gyors reakcióidejű tárcsafék-rendszer, amely a szóló teherautók, illetve a járműszerelvények esetében egyaránt fokozza a menetbiztonságot.A jármű elektronikus rendszere által szabályozott tárcsafékek jelentős előnyöket kínálnak. A Z-cam dobfékek elsősorban hagyományos felfüggesztéssel szerelt járműveken használatosak

Volvo FH hajtáslánc

Volvo FH - hátsó tengely

Az egyszeres áttételű hátsó tengelyek a kisebb, míg a kerékagy-áttétellel rendelkezők a nagyobb.A hátsó tengely az utolsó elem a D13A motor erejét a teherautó hajtott kerekeihez továbbító hatékony láncolatban, és a Volvo a szállítási terület, a motor mérete és a szerelvény-össztömeg függvényében számos változatot kínál. Mindegyik változatot a magas fokú megbízhatóság és a csekély energiaveszteség jellemzi. Az egyszeres áttételű hátsó tengelyek a kisebb, míg a kerékagy-áttétellel rendelkezők a nagyobb szerelvény-össztömegekhez kaphatók.

Hátsó tengely egyszeres áttétellel

Alacsony szerelvény-össztömegekhez a Volvo egyszeres áttételű hátsó tengelyek szóló és tandem változatait kínálja. Az egyszeres áttétel egy lépésben módosítja a kardántengelyről érkező nyomatékot a hajtott kerekek számára, ezért a kedvező üzemanyag-fogyasztást elősegítve kis tömeggel és csekély belső veszteséggel működik. Egyszeres áttételű szóló és tandem hátsó tengelyek egyaránt kaphatók a Volvo FH modellekhez, a tandem változat esetében akár 70 tonnáig terjedő lehetséges szerelvény-össztömeggel.

Hátsó tengely kerékagy-áttétellel

A nehéz körülmények között, illetve nagy szerelvény-össztömegekkel használt teherautókhoz a kerékagy-áttétellel rendelkező hátsó tengelyek szóló és tandem változatai kaphatók. A kardántengelyen érkező forgatónyomatékot a végáttétel és a kerékagyban működő áttétel egyaránt módosítja. A kerékagy-áttétellel rendelkező hátsó tengelyek nagy terhelésekre alkalmasak, és a Volvo FH esetében akár 120 tonnáig terjedő szerelvény-össztömegekhez is található megfelelő hátsótengely-konfiguráció.

Volvo FH fülkék

Négyféle, rendkívül kényelmes és kis légellenállású fülke.

Volvo FH fülkeváltozatok

Maximális belső tér és raktér, egyszerre.

Nem túl kicsi és nem is túl nagy - ez a Volvo filozófiája a fülkeválaszték tekintetében. Maximális belső teret kell kínálnia, miközben a lehető legnagyobb helyet biztosítja a rakomány számára is.

Nappali fülke

A nappali fülke olyan szállítási feladatokhoz ajánlott, ahol a raktér maximális hossza az első számú követelmény.

Tárolás:

Hálófülke

A hálófülke olyan szállítási feladatokhoz készült, ahol a vezetőnek akár az éjszakát is a járműben kell töltenie.

Tárolás:

Éjszakai pihenési lehetőség:

Iroda / Étkező:

Globetrotter fülke

Bőséges magasság mellett számos rakodóhely áll rendelkezésre, a fülkében könnyű a mozgás, és két ember is kényelmesen alhat benne.

Rakodóhelyek:

Éjszakai pihenési lehetőség:

Iroda / Étkező:

Globetrotter XL fülke

Bőséges magasság mellett számos rakodóhely és tágas fejtér áll rendelkezésre, a fülkében könnyű a mozgás, és két ember is kényelmesen alhat benne.

Rakodóhelyek:

Éjszakai szállás:

Iroda / Étkező: