Elektronikai alkatrészek

Nyomtatás

Elektronikai alkatrészek

Valeo

A Valeo a világ egyik vezető alkatrész beszállítója mind az eredeti alaktrész, mind a pótalkatrészek terén. A Valeo független ipari társaság, tevékenysége teljes egészében az alkatrész iparra koncentrál: alkatrészeket, integrált rendszereket és modulokat tervez, gyárt és forgalmaz személyautókhoz és tehergépkocsikhoz. A cég a világ 10 legnagyobb alkatrész beszállítója között van, együttműködik Észak-Amerika, Európa és Ázsia legnagyobb autógyártóival. A Valeo világvezető a hűtők, világító rendszerek, ablaktörlő rendszerek, elektromotorok, kapcsolók, kuplungok, kézi váltók és frikciós anyagok terén. A csoport Európában vezető a klímaellenőrző rendszerek és biztonsági rendszerek területén.

Fő tevékenységi körei:

Bosch

Fogalom az ipar számos táján, így az autóiparban is. A kiváló minőségű Bosch termékek története a múltszázad fordulójára nyúlik vissza. A Bosch stuttgarti üzemét 1886-ban nyitották meg ahol finommechanikai és elektrotechnikai termékeket fejlesztettek és gyártottak. Az első alacsonyfeszültségű mágneses gyújtószerkezetet 1887-ben Robert Bosch készítette, amelyet egy helyhezkötött gázmotorban alkalmaztak. Ezt a gyújtáseljárást 1897-ben Bosch alkalmazta először háromkerekű járművében, amelyet egy évvel később mutatott be az első berlini járműkiállításon. Ugyanebben az évben a Daimler Phönix teherautókat már Bosch gyújtással szerelték.  A Bosch termékek megbízhatósága a légiközlekedésben is korán megmutatkozott. 1900 július 2-át írtak, amikor a Zeppelin léghajó felemelkedett. Ezt a léghajót két egyenként 16 lóerős motor hajtotta. A motorokban mágneses elven működő Bosch gyújtást alkalmaztak, ami nagyon megbízható és tűzbiztos megoldásnak számított abban az időben. A magasfeszültségű mágneses gyújtáseljárás kifejlesztése után 1902-ben a Bosch gyújtószerkezetek elindultak azóta is töretlen pályafutásukon. Az első külképviseletet Londonban nyitották meg 1898-ban, majd 1906-ban New Yorkban, 1908-ban Briaziliában, illetve Kínában. 1910-ben megindul a termelés az Egyesült Államokban is. Az autóiparban a gyújtáselektronikán kívül autóvilágítástechnikával fékalkatrészekkel, ablaktörlőlapátokkal, gyújtógyertyákkal, szűrőkkel, elektromos AC-al stb.. van jelen, folyamatos kiváló minőséget produkálva.

Hella világítástechnika

Fényszórók és lámpák személy- és haszongépjárművekhez, buszokhoz és mezőgazdasági gépekhezKiegészítő köd- és távfényszórók, fényszórók és lámpák utólagos átalakításra.

Munkafényszóró
Megkülönböztető jelzés
Szerelőlámpák és belső lámpa
Kábelezési rendszer
Izzó
Fénycsatorna

A Hella kiváló fényteljesítményű fényszórórendszerei bármely közlekedési szituációban és időjárási viszony mellett a jobb látásról és az aktív közlekedésbiztonságról gondoskodnak.

Hasonlítsa össze a különféle kiegészítő fényszórók különböző fényeloszlását, melyet a Hellánál a világ legnagyobb fénycsatornájában teszteltek természetes éjszakai fényt szimulálva.
Mely fényszóró fényteljesítménye felel meg Önnek legjobban, válassza ki a fénycsatornában végzett tesztek alapján.

Halogén távfényszóró

A halogén távfényszórókat több mint 25 éve használják sikeresen és hosszú ideje általánosan alkalmazott a kiegészítő fényszóróknál. A messzire ható, célirányos fényük biztosítja a jó tájékozódást a sötét utakon. Szembejövő forgalom esetén időben kell a tompított fényre átkapcsolni.

Halogén ködfényszóró

A ködlámpákat szélessávú , homogén fényeloszlás jellemzi, amely jó látási viszonyt eredményez rendkívül rossz időjárás mellett, ködben esőben, hóesésben. A váratlan akadályok, jelzések ezáltal korábban észlelhetőek

Elektronika

Szenzor

Beavatkozók