Untitled Document


Untitled Document
 
Szerszámosláda - Technikai Portál

Öko-Centrum

 

Központiporszívó

minositett-partner-kartya

Központi porszívó gépek

Központi porszívó gépek és kiegészítő takarító eszközök a webáruházban

Teljes terméklista
Serenity sorozat
Serenity Plus sorozat
BU sorozat
Egyéb gépek
Porzsákok és szűrők
Kifúvó ág
Csövek és fittingek
Fali csatlakozók, speciális elszívók
Takarító fejek és készletek
Gégecsövek és tartozékok
Szemétlapát adapter és vizes felszívótartály használata

Bárhol bármilyen körülmények között is élünk, dolgozunk a környezetünkben felhalmozódó szennyeződések eltávolításának feladatától nem, szabadulhatunk. A központi porszívó rendszer alkalmazása új fejezetet nyit a takarításban. Ezzel a technológiával mindenütt olyan tisztaságot lehet teremteni, amelyet eddig csak fáradságos munkával lehetett elérni. A központi porszívó rendszer egy falba épített, fali csatlakozókban végződő speciális PVC csőrendszerből és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű porszívógépből áll. Ha a szívócsövünk csonkját behelyezzük a fali csatlakozóba abban a pillanatban, megkezdődik a porszívózás, mert a csőrendszer mellet kiépített elektromos vezeték automatikusan bekapcsolja a porszívó gépet. A központi egységet érdemes olyan helyre telepíteni, (pince, garázs) ahol zavartalan lehet a működése és a beszívott levegő a szabadba vezethető. A takarítás rendkívül hatékony, hiszen a beszívott levegő nem a lakás légterébe kering vissza, így jelentősen csökken a bútorokra leülepedő por mennyisége. Nem is beszélve a sokszor allergiás tüneteket okozó poratkákról és pollenekről melyet a központi porszívó rendszer szintén hatékonyan távolít el.

Beam Központiporszívó - fali csatlakozók, speciális elszívók - csövek és fittingek - gégecsövek és tartozékok - takarító fejek és készletek - kifúvó ág - porszívó gépek - porzsákok és szűrők

A beépített porszívó rendszer általános ismertetője

A beépített porszívó rendszer egy falba épített, külső csatlakozással ellátott csőhálózatból, és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű porszívógépből áll. A központi gépet célszerű olyan helyre telepíteni (pince. garázs, stb.), ahol nem okoz gondot a gép zaja, illetve ahonnan a gép által beszívott levegő a szabadba vezethető. A takarítást rendkívül hatékonnyá teszi, hiszen a beszívott levegőt nem a légtérbe fújja vissza. Így jelentősen csökken a bútorokra leülepedő por mennyisége. Nem is beszélve a sokszor allergiás tüneteket okozó poratkákról, amelyeket a beépített porszívó rendszer szintén hatékonyan távolít el.

A háziasszonyok munkáját jelentősen megkönnyíti a konyhai szemétlapát adapter beépítése, amely a konyhaszekrény lábazatába van beépítve. Az adapter szintén a rendszer része, így az eléje söpört morzsákat, kisebb konyhai szemeteket egy kar elfordításával egyszerűen beszippantja.

Az Öko-Centrum által forgalmazott BEAM központi porszívó rendszer már nem csupán kertes házakban alkalmazható, de lakótelepi lakásokba is beépíthető.Az Öko-Centrum által forgalmazott BEAM központi porszívó rendszer már nem csupán kertes házakban alkalmazható, de lakótelepi lakásokba is beépíthető. A központi gépet akár az erkélyre, akár a lakótérbe helyezzük, a legfontosabb, hogy a beszívott levegő az allergiát okozó anyagokkal együtt a szabadba távozhasson. Ez csak a központi porszívó rendszerrel érhető el.

A lakótéren belül elhelyezett központi porszívó rendszer előnye, hogy a gépet nem kell védeni az időjárás viszontagságaitól, hátránya, hogy hallatszik a gép zaja.
A lakótéren kívül elhelyezett központi porszívó rendszer előnye, hogy csendes, nem hallatszik a gép zaja, hátránya, hogy védeni kell a direkt nedvességtől.
Az időjárás viszontagságai ellen védelmet nyújt a gép méreteihez kialakított tároló szekrény.

Irodai felhasználás: A beépített porszívó rendszer zajmentes, gyors, fizikailag megkönnyíti a takarítást, hiszen nem kell a nehéz takarítógépet és az elektromos zsinórt magunkkal vinni, és szintek között mozgatni. A különböző takarítófejekkel a legkisebb sarkot is el lehet érni.

Autóipari felhasználás: A porszívó rendszer speciális kialakítása révén fényezőműhelyekben tökéletes porelszívást biztosít. Gépkocsi szervizekben jelentősen megkönnyíti a gépjárművek takarítását.

A rendszer az alábbi területeken is kiválóan alkalmazható:

  1. Kommunális intézményekben leginkább a vizes rendszer alkalmazható, hiszen így a fertőtlenítés hatékonyan és könnyen megoldható.
  2. Ipari üzemekben is rendkívül praktikus a központi porszívó rendszer használata, mivel a különböző funkciójú szívó fejek szinte minden fajtájú és méretű felületen alkalmazhatók.
  3. A rendszerre csatlakoztatható szívófej segítségével a fogtechnikai laborokban keletkezelt csiszolás apró szemcséi gyorsan és hatékonyan eltávolíthatók.
  4. Szállodákban, panziókban a gép zaja nem zavarja a vendégek nyugalmát, így a takarítás szinte észrevétlen és gyors.

Éljen tiszta, csendes, por- és atkamentes környezetben!

A beépített porszívórendszer előnyei a hagyományos porszívóval szemben:

Beépített porszívó Hagyományos porszívó
Nagyobb szívóerő Korlátozott szívóerő a méret és súly csökkentése miatt
Egyenletes szívóerő A zsák telítődésével a szívóerő csökken
Nem kell mozgatni a gépet, csak a pár kilós gégecsövet Cipelni kell a nehéz gépet is
3-4 havonta kell üríteni a porgyűjtőt Minden alkalommal, vagy 2-3 hetente kell üríteni
Csendes, mert a gép a lakótéren kívül működik Hangos, mert a motor bent van a szobában
A megszűrhetetlen apró por is kimegy a lakótérből Az apró por egy része (pollen, atkaürülék) a lakótérben marad
Csökkenti az allergiás tüneteket Felkavarja a már leüllepedet port, ami allergiás tüneteket okoz
Ritkábban kell takarítani A felkavart por takarítás után visszaüllepedik, ezért sűrűn kell takarítani
Beépíthető a szemétlapát adapter, mely lábbal kapcsolható Elő kell venni a szemétlapátot és a kisseprőt, hajolgatni kell velük
A gardrobe-adapterrel könnyű a ruha és cipőtisztítás Ritka a ruhatisztító kefe, nincs mindíg kéznél, amikor kell
Van lehetőség víz felszívására is a vizes felszedő tartállyal A porszívók nem- csak a takarító gépek tudnak vizet felszívni
Szakszerű szerelés és rendeltetésszerű használat esetén dugulásmentes Nincs védelem az eldugulás ellen
Megfelelő karbantartás mellett több évtizedes élettartam Az "átlagos" kategória 3-5 éves használatra lett tervezve
Növeli az ingatlan értékét, eladáskor döntő szempont lehet a megléte Nem az ingatlan része

 Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció
InterStat.hu