Untitled Document


Untitled Document
 
Szerszámosláda - Technikai Portál

Klímatechnika

 

HITACHI klíma

Az elmúlt években nagyszabású befektetések jellemezték a HITACHI-t. A kutató-fejlesztővizsgálati laboratóriumok, s a globális gyártókapacitások fejlesztése együtt járt a termékek minőségének robbanásszerű fejlődésével. A HITACHI folyamatosan fejlesztette korszerű, energia-takarékos légkondícionáló rendszereit, amelyek csökkentik a CO2 emissziót, és segítik a globális környezet védelmét.

A legújabb fejlesztés a HITACHI-tól a fali Framed Flat névre hallgató klímaberendezés. Az új designnal ellátott HITACHI klíma készülék a MONOZONE / MULTIZONE kültérikhez csatlakoztatható valamint a Summit termék családban is elérhető. A berendezés elegáns megjelenésével bármilyen környezetbe beilleszthető.

A HITACHI szobai légkondícionálók választéka emellett sok fontos szolgáltatással rendelkezik, melyek mindegyikét a felhasználói igények szem előtt tartásával tervezték.

 • Nagy hatékonyságú DC Inverter, PAM vezérléssel
 • Környezetbarát R410a hűtőközeg
 • Nagy teljesítmény és teljesítőképesség a jobb energiahatékonyság érdekében
 • Működés alacsony hőmérsékleten -10°C hűtésben, -15°C fűtésben
 • Figyelemre méltóan alacsony zajszintek
 • Jelentős fűtési kapacitás, alacsony hőmérséklet feltételek mellett is
 • Zónánkénti hűtés vagy fűtés, maximum 4 területig, valamint a beltéri egységek típusának és kapacitásának széles választéka
 • Igen jó levegőminőség
 • Könnyű szerelés és szervizelés
 • Elegáns megjelenés

A legújabb Hitachi légkondícionáló katalógus: Letölthető

Hitachi klímaberendezések műszaki adatai és árai

Mono split rendszerek

A mono redszerek elsősorban önálló helyiségek, iroda, dolgozószoba, nappali, hálószoba esetében ideálisak. Egy kültéri egység lát el egy beltéri egységet.

Multi split rendszerek

A multi rendszerek segítségével akár kilenc önálló helyiségben alakítható ki egyedi klimatikus környezet. A redszer egyetlen kültéri egységből és maximum kilenc beltéri egységből áll.

Sky air egységek

Sky air rendszerekfőként nagy felületek esetében ideálisak. Minden rendszer egy kültéri egységből és egy-négy beltéri egységből áll.

VRV sokzónás rendszerek

Egyetlen kültéri egység akár negyven beltéri egységet képes ellátni. Az ilyen típusú rendszerek főként nagyméretű épületek légkondícionálására alkalmazhatóak.

Teljes DC inverteres megoldás - HITACHI klíma

Ahogy ez egy vezető gyártótól elvárható, mindig a műszaki fejlődés élvonalában haladunk. Mint a DC inverteres szobai légkondicionáló-technológia úttörője, a HITACHI klímaberendezései mindazokat az előnyöket nyújtják, amelyek a DC inverterrel működő kompresszorokat és ventilátorokat jellemzik. A "DC" hajtás hozzáadásával jelentős teljesítménynövekedést és a rendszerjellemzők javulását tudtuk elérni.

Előnyeik:

DC Inverter megoldás előnye: gyors indításGyors indítás
A változó sebességű kompresszor (inverter) révén gyorsan eléhető a kívánt hőmérséklet. Amint a kívánt hőmérsékletet elértük, a kompresszor forgási sebessége csökken, s ezzel (a hagyományos rendszerekhez viszonyítva), akár 30% energia is megtartható anélkül, hogy a komfortszint csökkenne.

DC Inverter megoldás előnye: jobb teljesítményJobb teljesítmény
A DC (egyenáramú) motor a szabványos AC (váltóáramú) motorral hajtott rendszerekhez viszonyítva jobb teljesítményt biztosít. Ennek mértéke akár 10% is lehet.


PAM Minimális teljesítményveszteség

A Hitachi PAM (Power Active Modul, avagy Aktív Teljesítmény Modul) szabályzó rendszere letükrözi az áramimpulzus formáját a torzítás kiküszöbölése érdekében, és így csaknem 100%-os hatékonyságot ér el, mellyel az energia hatékonyság nő. Ez az élen járó eszköz az összes Hitachi Monozone/Multizone berendezésben megtalálható, ezzel jelentős energia megtakarítást ér el, - így védi a környezetet -, miközben a komfortérzetet is fokozza.

HITACHI klíma - Nagyteljesítményű hűtés -10°C-on és fűtés 15°C-on

A hűtő és fűtő hatékonyságot javították a korábbi sorozatokhoz képest. A berendezések képesek -10°C-os külső hőmérséklet esetén is hűteni. Kültéri hőmérséklet -15°C-ig a PAM vezérléssel ellátott inverteres berendezések nagy hatékonyságú fűtésre használhatóak.

R410a hűtőközeg

A HITACHI az új R410a hűtőközeget használja összes szobai légkondicionáló termékében, annak a stratégiának
részeként, melyben az energiatakarékosság folyamatos javítását, az áramfogyasztás csökkentését és végső soron a környezet védelmét tűzi ki célul.

Légminőség - HITACHI klíma

Mosás után ismételten használható.Az összes HITACHI szobai klímaberendezésben SPX-CFH5 vagy SPX-CFH11 jelzésű, mosható szén- és antibakteriális légtisztító szűrők találhatók. A mosással a mikropor, a virágpollen-részecskék és azok a szaganyagok, melyek a szűrőn felhalmozódnak, könnyen eltávolíthatóak. A szűrők akár húsz alkalommal moshatóak és újra felhasználhatóak.

Lélegző felépítés. A mikroszintű port statikus elektromosság nyeli el.SPX-CH5, SPX-CH11

Nano-titan szűrő (csak az Air Echanger légcserélő sorozatnál)

Samsung Nano-titan szűrő - csak az Air Echanger légcserélő sorozatnál

Új légcserélős készülékeinkben a HITACHI klíma legkorszerűbb katalitikus nano-titanszűrőit alkalmazzuk, amely drámai javulást eredményez a kellemetlen szagok, baktériumok eltávolítása, általános antibakteriális funkciók ellátása területén. Titánoxidot már sok éve használunk foto katalizátorként, a HITACHI azonban most ezt úgy fejlesztette tovább, hogy 1 nanométerre csökkentette a szűrő lyukméretét - ez 1000-szer kisebb, mint a szokásos antibakteriális szűrőké.
Ez az ultrafinom katalizátor ezért képes olyan kisebb mikrobák vagy baktériumok csapdába ejtésére is, amelyek a többi szűrőből elszöknének, ezáltal a szobában keringő levegő minősége javul.

Az összehasonlító táblázat jól láthatóan érzékelteti a nano-titán katalizátoros szűrő méreteit, az egyéb szokásos antibakteriális anyaghoz viszonyítva, bemutatja, hogy a szokásos baktériumméretek közül mi képes a szűrőn áthatolni.

A nano-titánszűrő nem degradálódik az idővel, mivel a részecskék vagy az elpusztult gombák nem gyűlnek össze a felületén, így nagyon hosszú ideig állagromlás nélkül használható.

Kétirányú szellőztetés - HITACHI klíma

Az új Air Exhanger különlegesen megtervezett forgó zsaluzattal és egy szellőzőcsővel bír, s hatékonyan frissíti a szoba levegőjét.
Ez a páratlan funkció lehetővé teszi, hogy a normál légtisztítási funkcióval megfoghatatlan CO2, CO és más szennyező anyagokat a szobából kifújja és utána friss levegő kerüljön a helyiségbe.
Ezt manuális kapcsolóval lehet működtetni, amikor szükség van rá, vagy be lehet állítani automatikusan, e beállítások az új kézi vezérlővel végezhetők el. Amennyiben a rendszert automatikus légcserére állítják, a berendezésbe épített gázérzékelő rendszeresen figyeli és elemzi a levegő állapotát, és szükség esetén bekapcsolja az automatikus légcsere funkciót.

Öntisztítási funkció - HITACHI klímaEz a funkció biztosítja, hogy a HITACHI klíma beltéri egység mindig tiszta maradjon, s a belőle kilépő levegő minősége mindig kiváló legyen.
Ez az új öntisztítási funkció a távvezérlőről automatikusan állítható. Miután a légkondícionáló üzemmód befejeződött, a berendezés a kondenzvíz felhasználásával" átmossa" a hőcserélőt, majd a folyadék leengedésre kerül s a kültérbe kifújt levegő segítségével leszárítja a hőcserélőt.

Hitachi RAK klíma - falra szerelhető

Az elektronika legújabb vívmányai alkalmazásával a HITACHI R410a hűtőközegű teljes körű DC inverteres klíma sorozata más dimenziót ad a légkondicionálás hagyományos felfogásának.

2,0 kw-tól 5,0 kw-ig terjedő fűtő- és hűtőkapacitásával, a DC inverteres mono split, R410a hűtőközegekkel töltött SUMMIT termékcsaládja, HITACHI DC scroll- kompresszorokkal vagy DC iker forgórészű kompresszorokkal szerelve kiváló teljesítmény- és hatásfok mutatók mellett üzemelnek.

Funkciók

 • Új Framed Flat design
 • DC inverter PAM vezérlés
 • Alacsony zajszint 20dBA éjszaki üzemmódban
 • Fűtés -15oC külső környezeti hőmérsékletig
 • Automatikus újraindítás az előző üzemmódban, és automatikus kapcsolás
 • Mosható szén-és antibakteriális légtisztító szűrő
 • 24 órás időzítésű távvezérlő
 • R410A hűtőközeg

Nagy teljesítmény - HITACHI klíma
Hitachi RAK légkondícionálóA nagyobb terelőlap gyorsan juttatja el a levegőt a szoba minden sarkába, és az erőteljes legyezőszerűen szétterülő légáramlás kiküszöböli a holt tereket, javítja a hűtő és fűtő hatást.

Csendes működés - HITACHI klíma
A trapéz alakú lapátok átlós irányban szelik a levegőt, hogy minimálissá tegyék a légellenállást, a kúpos lapát viszont erős légáramlást biztosít. Ezzel az átlós levegő-kifújással kevesebb a súrlódás, ami csökkenti a zajt, és javítja a hatásfokot. A ventilátor-átmérőt a hagyományos 90 mm-rol 100 mm-re növeltük.

Hatékony - HITACHI klíma
A Labda-alakú hőcserélő korszeru kivitele széles beszívó felület és fokozatos rácsozatot tartalmaz. Ez mind a hőcserélő hatékonyságát és teljesítményét javítja. A széles beszívó terület megnöveli a beszívott levegő mennyiségét, ami lehetővé teszi, hogy a berendezés gyorsan elérje a beállított hőmérsékletet.

Tiszta - HITACHI klíma
Mosható szén- és antibakteriális légtisztító szűrők tisztítása révén a mikropor, a virágpollen- részecskék és azok a szaganyagok, melyek a szűrőn felhalmozódnak, könnyen eltávolíthatok. A szűrők akár húsz alkalommal moshatók és újra felhasználhatók.

Hitachi RAF klíma - padlón álló kivitel

Komfortos fűtés - HITACHI klíma
Hitachi RAF klímaberendezés - padlón álló kivitel A felső és alsó kilépő nyílásokból kiáramló levegő lehetővé teszi, hogy a szoba egyenletesen fűtött legyen, a padlótól a mennyezetig. A nagyobb felső lapátok nagy és kíméletes légáramlást hoznak létre, ezzel hatékony légkondicionálást valósítva meg.

Nagy teljesítmény - HITACHI klíma
A nagyobb kúpos lapátú ventilátor lassan forgatja a levegőt, így nagy hatékonyságot biztosít kis zajterhelés mellett.

Könnyű tisztítás - HITACHI klíma
Az előszuro hullámos alakja olyan porgyűjtő területet biztosít, mely a hagyományosnak csaknem háromszorosa. Mosáshoz vagy porszívózáshoz könnyen kivehető.

Hitachi RAI klíma

Beleillik egy 60x60 cm-es mennyezeti osztásba
Hitachi RAI klímaberendezésKompakt kivételével a 60x60 cm-es mennyezeti egység pontosan beleillik a szabványos mennyezeti modulba, ezzel minimálissá téve a szerelési munkát.

Csendes - HITACHI klíma
A zajszint mindössze 25dB (alvás üzemmód), mely a kompakt turbo ventilátor 3 dimenziós, elcsavart lapátos kivételének köszönhető.

Flexibilis légáramlás rendszer - HITACHI klíma
A felhasználó választhat a 2 utas, 3 utas vagy 4 utas működése között, automatikus legyező zsaluzat esetén.

Beépített kondenz-szivattyú - HITACHI klíma
Egyetlen mozdulattal nyitható panelEz a kazettás álmennyezetbe építhető berendezés belső kondenz- szivattyúval rendelkezik, amely üzem közben is képes eltávolítani a cseppfogó tálcából az összegyűlt kondenzvizet. Egy úszókapcsoló figyeli a víz szintjét, és automatikusan bekapcsolja a szivattyút, ha szükséges.

Egyetlen mozdulattal nyitható panel - HITACHI klíma
A panel egyetlen gombnyomással 90 fokban lenyitható úgy, hogy a szűrő tisztításkor kivehető legyen.

Hitachi RAD klíma - légcsatornázható kivitel

Funkciók - HITACHI klíma

 • Hitachi RAD klímaberendezés - légcsatornázható kivitel Kompakt design - 750 mm széles és 235 mm magas
 • Újra tervezett vezetékes távszabályzó beépített 12 órás idozítovel
 • Opcionális távirányító valamint SPX-RCK1 távirányító készlet
 • Levego eloszűrő alapban a készülékben van
 • A levego beszívás változtatható (horizontálisan és vertikálisan)
 • Automatikus újra indítás áramszünet után, és automatikus átkapcsolás
 • PCS-6RAD adapter csatlakoztatási lehetoség

Beépített kondenz-szivattyú - HITACHI klíma
Ez a légcsatornába építhető berendezés belső kondenz-szivattyúval rendelkezik, amely üzem közben is képes eltávolítani a cseppfogó tálcából az összegyűlt kondenzvizet. Egy úszókapcsoló figyeli a víz szintjét, és automatikusan bekapcsolja a szivattyút, ha szükséges.Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció
InterStat.hu