Untitled Document


Untitled Document
 
Szerszámosláda - Technikai Portál

Hasznos információk az akkumulátorokról.

Untitled Document

Akkumulátor típusok

Gépjármű akkumulátorok

Indító akkumulátorok

 
Indító akkumulátorok  
   

LF (Liqui-Fix) akkumulátor

 
LF (Liqui-Fix) akkumulátor Leírás: Motorkerékpár és robogó akkumulátorok a 6 V-os 2 Ah-s kiviteltől a 12 V-os 30 Ah kivitelig. Ezek az akkumulátorok magas megbizhatósággal és hosszú élettartammal rendelkeznek. Az LF (Liqui-Fix) technológiájú akkumulátorok használat előtt helyezhetők üzembe, de ennek ellenére 180 fokos dőlésig kifolyásbiztosak, akár döntött helyzetben is beépithetők.
   

Oldalsó pólusú akkumulátorok

 
Oldalsó pólusú akkumulátorok  
   

új VARTA ezüst akkumulátor

 
új VARTA ezüst akkumulátor Leírás: Az új VARTA ezüst technológia, megnövelt inditási teljesitménnyel. Ez a szabadalommal védett technológia meghatározó pont az akkumulátor fejlesztésben és kialakitásban. A fejlesztés alapja egy speciális, ólom-kálcium-ezüst tartalmú ötvözet, mely egyébb kiegészitő anyagokkal és gyártás technológiákkal együtt kiemelkedő, élvonalbeli minőséget nyújt. Az akkumulátor ideális választás gyakori városi használat és nagy éves futásteljesitmény mellett. Elegendő a hagyományos akkumulátor tipusnál kisebb kapacitású akkumulátor beépitése az autóba (pl. 1400 ccm benzines gpk.-ba elegendő a 36 Ah-s tipus alkalmazása!) Kifejezetten a nagy inditási teljesitményű, vagy nagy áramcsúcsokat igénylő gépkocsikhoz ajánljuk (pl. dieselek, utólagos klima és/vagy nagy teljesitményű HiFi berendezés beszerelése). A VARTA ezüst technológiájú SILVER dynamic akkumulátorai az európai autópiac több, mint 80%-át lefedik.
   

VARTA Bázis akkumulátor

 
VARTA Bázis akkumulátor Leírás: Általános alkalmazáshoz személygépkocsiba a VARTA Bázis Kategória tagjait ajánljuk, melyek természetesen az európai rendszerű gépkocsikban alkalmazható tipusokon túlmenően a távol-keleti konstrukciójú gépkocsikba illeszkedő tipusokat is tartalmaznak. A VARTA gyártási programjában ebben a kategóriában közel 100 különféle akkumulátortipus szerepel, így itt találjuk meg a legszélesebb választékot, mely a magyarországi gépkocsipark 100%-át lefedi. Ez a család klasszikus megjelenési formában, DIN szerinti fehér polypropilén házban, hybrid technológiával, kezelésmentes kivitelben készül. Idős, 12…15 éves használt gépkocsikban, hagyományos kivitelű, relés töltésszabályozó készülék esetén is ezeket az akkumulátorokat javasoljuk.
   

VARTA ezüst akkumulátor

 
VARTA ezüst akkumulátor Leírás: A jövőbe mutató technológia "PLUS CALCIUM-SILVER", az új VARTA ezüst technológia Ez a szabadalommal védett technológia meghatározó pont az akkumulátor fejlesztésben és kialakitásban. A fejlesztés alapja egy speciális, ólom-kálcium-ezüst tartalmú ötvözet, mely egyébb kiegészitő anyagokkal és gyártás technológiákkal együtt kiemelkedő, élvonalbeli minőséget nyújt. A gyártás 100%-ban automatizált, komputervezérléses, robottechnikán alapuló technológiával történik, ezzel biztositjuk Önnek a kiemelkedő minőséget. Az akkumulátor ideális választás gyakori városi használat esetén, viszonylag nagy éves futásteljesitmény mellett. Sok villamos fogyasztó esetén is ajánljuk. A VARTA ezüst technológiájú BLUE dynamic akkumulátorai az európai autópiac több, mint 90%-t, a magyarországi gépkocsipark több, mint 80%-át lefedik.
   

VARTA Heavy Duty akkumulátor

 
VARTA Heavy Duty akkumulátor

Leírás: A haszonjármű akkumulátorok-kal szemben támasztott követelmények napról napra emelkednek. Teljesen mindegy, hogy kamionról, buszról vagy erőgépről van szó, az akkumulátorok használattól függően kevés töltést, vagy pedig túltöltést kapnak. Haszonjárművekbe, autóbuszokba, munkagépekbe ajánljuk a VARTA Heavy Duty ( HD, nehéz üzemű), illetve VARTA Super Heavy Duty (SHD, szuper nehéz üzemű) gépjármű inditó akkumulátorokat, melyek kimagasló villamos és mechanikai ciklusállósággal készülnek, megfelelve a nehézüzemű járművek fokozott igénybevételeinek. (pl. mechanikus gyorsulásállóság > 6g/20h)
Előny:

  • Élettartamuk akár 30%-kal nagyobb lehet, mint más technológiájú akkumulátoroké.
   

VARTA SOLAR akkumulátor

 
VARTA SOLAR akkumulátor Leírás: A meghajtó akkumulátorok feladata egy rendszeren belül a folyamatos energiaellátás, vagy puffer üzemű tartalék energia biztositása. Ezért ezek az akkumulátorok speciális ötvözetű, erősitett rácsszerkezetű kivitelüek, hogy a ciklikus igénybevételt jól birják. Alacsony önkisüléssel rendelkeznek, egy teljesen feltöltött meghajtó akkumulátor tárolástól függően akár 6 hónapig is elálhat. Ezeknél az akkumulátorknál a szabványos 20 órás kapacitásérték mellett még egy 5 órás értéket is megadunk. Speciális felhasználási területre készült a VARTA SOLAR akkumulátor, mely rendkivül alacsony belső ellenállással rendelkezik, hogy a szolártöltő kis töltőáramával is regenerálódni tudjon. Lakókocsikba, napenergiás mérőberendezéskhez ajánljuk.
   

Vegyes pólusú akkumulátorok

 
 

 

Egyéb felhasználású akkumulátorok

Accu Ultra akkumuátor

 
Accu Ultra akkumuátor
   

Zselés akkumulátorok

 
Zselés akkumulátorok  

 Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció
InterStat.hu